Τα βέλη του στους «Βαξεβάνηδες» και «Πολάκηδες» που με τις ενέργειές τους τροφοδοτούσαν ανελλιπώς το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, «θεωρώντας ότι η πολιτική είναι ένα τεράστιο ρινγκ Τάε Κβον Ντο όπου σχεδόν όλα επιτρέπονται», στρέφει ο Νίκος Μπίστης, με άρθρο του στο TVXS, με τίτλο: «Κριτές του Τσίπρα: Ανίκανοι συμβουλάτορες, αμετανόητοι καταστροφείς».

«Σιγά-σιγά καταλαβαίνουν όσοι και όσες δεν φορούν παρωπίδες τους λόγους της αντοχής, συνεκτικότητας και αποτελεσματικότητας του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου. Δεν το έκτισαν μόνο οι φανατικοί ακροκεντρώοι, οι  μεταμελημένοι αριστεροί, τα σε διατεταγμένη υπηρεσία ΜΜΕ και οι ψυχροί σύμβουλοι του Μητσοτάκη. Τα τροφοδοτούσαν ανελλιπώς οι ενέργειες Βαξεβάνηδων και Πολάκηδων που θεωρούσαν ότι η πολιτική είναι ένα τεράστιο ρινγκ Τάε Κβον Ντο όπου σχεδόν όλα επιτρέπονται, όπου κάποιοι πρέπει οπωσδήποτε να στείλουν στη φυλακή τους αντιπάλους τους για να ικανοποιηθεί ο "λαός", όπου οι δολοφονίες χαρακτήρα καλώς είναι στην ημερήσια διάταξη», τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Μπίστης σχολιάζει τις αποστάσεις που παίρνουν τώρα από τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ οι μέχρι πρότινος φανατικοί υποστηρικτές του, αναφέροντας χαρακτηριστικά άρθρο του Κώστα Βαξεβάνη στο Documento με τιτλο «Η δίκοπη πολιτική τακτική του Αλέξη Τσίπρα», στο οποίο μέμφεται τον πρώην πρωθυπουργό γιατί πήγε στο συνέδριο της «Καθημερινής», μίλησε για τηλεοπτικές άδειες και Novartis και έκανε ««πολιτική συμμαχία με Μπίστηδες και Τσακαλώτους συγκροτώντας ένα βεβιασμένο άθροισμα», όπως σημειώνει.

Το άρθρο του Νίκου Μπίστη στο TVXS:

Ένας ένας οι φανατικοί πρώην υποστηρικτές παίρνουν τις αποστάσεις τους από τον Τσίπρα. Σειρά όπως ήταν αναμενόμενο πήρε ο Βαξεβάνης.

Σε άρθρο του στο Documento με τιτλο «Η δίκοπη πολιτική τακτική του Αλέξη Τσίπρα» μέμφεται τον πρώην πρωθυπουργό για τρία πράγματα.

Πρώτον: γιατί πήγε στο Συνέδριο της Καθημερινής και είχε ακροατήριο « ένα κοινό που τον συκοφάντησε και τον ισοπέδωσε στο παρελθόν». Έπρεπε φαίνεται να μιλάει μόνο με το κοινό του Ντοκουμέντου . Προφανώς δε δια της Καθημερινής ο Τσίπρας απευθύνθηκε στο εθνικό ακροατήριο..

Δεύτερον, γιατί τόλμησε να κάνει αυτοκριτική για τις τηλεοπτικές άδειες και την υπόθεση Novartis. Προχώρησε δε και ξεπέρασε τα όρια και της απρέπειας συγκρίνοντας την στάση του Τσίπρα με εκείνη των παλιών Αριστερών που ζητούσαν πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων από τους αντιπάλους τους.

Τρίτον γιατί έκανε «πολιτική συμμαχία με Μπίστηδες και Τσακαλώτους συγκροτώντας ένα βεβιασμένο άθροισμα».

Σιγά-σιγά καταλαβαίνουν όσοι και όσες δεν φορούν παρωπίδες τους λόγους της αντοχής , συνεκτικότητας και αποτελεσματικότητας του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου. Δεν το έκτισαν μόνο οι φανατικοί ακροκεντρώοι, οι μεταμελημένοι αριστεροί, τα σε διατεταγμένη υπηρεσία ΜΜΕ και οι ψυχροί σύμβουλοι του Μητσοτάκη.

Τα τροφοδοτούσαν ανελλιπώς οι ενέργειες Βαξεβάνηδων και Πολάκηδων που θεωρούσαν ότι η πολιτική είναι ένα τεράστιο ρινγκ Τάε Κβον Ντο όπου σχεδόν όλα επιτρέπονται, όπου κάποιοι πρέπει οπωσδήποτε να στείλουν στη φυλακή τους αντιπάλους τους για να ικανοποιηθεί ο «λαός», όπου οι δολοφονίες χαρακτήρα καλώς είναι στην ημερήσια διάταξη.

Γοργά και καθόλου ανεπαισθήτως η κυβερνώσα Αριστερά άρχισε να χάνει το ηθικό πλεονέκτημα που διατηρούσε σε καιρούς δύσκολους, στα πέτρινα χρόνια.

Οι δυο περιπτώσεις που τόνισε ο Τσίπρας είναι πράγματι οι πλέον εμβληματικές και αυτοκτονικές και ορθώς τις ανέδειξε. Συνδέονται δε μεταξύ τους και αποτέλεσαν θεμέλιο που πάνω τους οικοδομήθηκε το αντιΣΥΡΙΖΑ Μέτωπο.

Με τις άδειες ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε κάθε χώρο στο τηλεοπτικό τοπίο και με τις παραπομπές στην Novartis έστειλε όλο το ΠΑΣΟΚ απέναντι του , στο εδώλιο του κατηγορουμένου. «Δημιουργήσαμε εχθρούς ενώ εκείνη την περίοδο αναζητούσαμε συμμάχους» κατέληξε ο Τσίπρας επιβεβαιώνοντας το «στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα».

Δεν συμφωνούν όσοι σήμερα τον κριτικάρουν. Και είναι απολύτως φυσιολογικό γιατί πρωτοστάτησαν στην δημιουργία της υγειονομικής ζώνης γύρω από την κυβέρνηση και το κόμμα με τους τόνους τοξικότητας που διέχεαν προς πάσα κατεύθυνση, ακόμα και εντός του κόμματος με αποδέκτες όσους δεν συμφωνούσαν μαζί τους.

Ήσαν ευτυχείς που είχαμε μείνει μόνο με την ΑΥΓΗ, το Ντοκουμέντο ως περίπου δεύτερο κομματικό έντυπο και την Εφημερίδα των Συντακτών που έκανε φιλότιμες προσπάθειες να κρατήσει ένα καλό δημοσιογραφικό επίπεδο.

Ευτυχείς που μπορούσαν να υπονομεύουν κάθε σχέση με το ΠΑΣΟΚ αγνοώντας ότι χωρίς γέφυρες Αριστεράς και Κεντροαριστεράς η επέλαση της Δεξιάς ήταν θέμα χρόνου.

Αμετανόητοι συνεχίζουν. Ενθουσιάστηκαν από τις πομφόλυγες Κασσελάκη που ήταν πανέτοιμος να νικήσει τον Μητσοτάκη σε αγώνα ενός γύρου, που θα εξουθένωνε το κεντροδεξιό – κατά δήλωση του- ΠΑΣΟΚ με κατάληξη τον τραγέλαφο που ονομάστηκε Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Καθόλου τυχαία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ολομέτωπης επίθεσης κατά της Νέας Αριστεράς και των στελεχών που ανέλαβαν να σώσουν την τιμή και την αξιοπρέπεια της Αριστεράς και να την επαναφέρουν στον δρόμο της πολιτικής.

Είναι απολύτως φυσιολογικό και αναμενόμενο να στρέφεται ο Βαξεβάνης κατά των Μπίστηδων και των Τσακαλώτων. Και ως προς του Τσακαλωτους – με τους οποίους έχουμε έξοχη και παραγωγική συνεργασία στο πλαίσιο της Νέας Αριστεράς – τον λόγο έχει ο Ευκλείδης.

Για τους Μπίστηδες (δηλαδή αυτούς που προσέτρεξαν το 2018 μετά τις Πρέσπες και με σίγουρη την επικείμενη εκλογική ήττα) μπορώ να πω το εξής:

Όσα είπε τώρα ο Αλέξης Τσίπρας ήσαν από τότε κοινός τόπος για εμάς. Όχι κατ ιδίαν και στο αυτί αλλά ανοικτά και δημόσια. Αυτά και η συμμαχία με τον Πάνο Καμμένο εμπόδιζαν την ένταξη μας. Με την εμβληματική Συμφωνία των Πρεσπών και την ταυτόχρονη απομάκρυνση Καμμένου άνοιξε ο δρόμος. Τα υπόλοιπα είναι πλέον Ιστορία.