Σε νέα επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη και του ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε το στέλεχος της Νέας Αριστεράς, Νίκος Μπίστης. Αφορμή ήταν η υπερψήφιση από τον ΣΥΡΙΖΑ των αμυντικών δαπανών στον προϋπολογισμό, με τον Νίκο Μπίστη να κάνει λόγο για μια επιπλέον απόδειξη μετάλλαξης του κόμματος, την οποία αποδίδει στην «ομιχλώδη "πατριωτική Αριστερά"». Προφανώς, πρόκειται για καρφί προς τον Νίκο Κοτζιά, όμως τη συγκεκριμένη προτροπή είχε κάνει -δημοσίως μάλιστα- ο... Γιάννης Ραγκούσης! Μετά από τόσα χρόνια σύντροφοι με τον Γιάννη Ραγκούση (και τον Νίκο Κοτζιά), από «συν-κηπουροί του ΓΑΠ», σε... «συν-κηπουρούς του Αλέξη», δεν είναι ιδιαιτέρως κομψό να τους κάνει τέτοια ανοίκεια επίθεση.

Ενδιαφέρον έχει παρά ταύτα, ότι η πρόταση Ραγκούση προκρίθηκε από τον Στέφανο Κασσελάκη. Ακριβώς πριν από μια εβδομάδα ο Γιάννης Ραγκούσης είχε προτείνει να υπερψηφίζουν τις αμυντικές δαπάνες για να αφαιρέσουν ένα όπλο από τη φαρέτρα της ΝΔ, όχι κατ' ανάγκη επειδή τις πιστεύουν, απλώς επειδή με την συγκεκριμένη στάση, κατανοούν ότι πηγαίνουν κόντρα στην ελληνική κοινωνία, που είναι αναφανδόν υπέρ. Πρόκειται ξεκάθαρα για προσπάθεια εξαπάτησης των ψηφοφόρων, καθώς αυτή η μεταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει γίνει κάτω από κομματικές διεργασίες στο πλαίσιο ενός συνεδρίου του κόμματος, όπου αποφάσισαν ότι οι αμυντικές δαπάνες είναι απαραίτητεςμ λόγω της εξ ανατολών απειλής. Γίνεται μόνο και μόνο για να μην χάνουν πόντους δημοφιλίας.

Η ανάρτηση του Νίκου Μπίστη

«Η υπερψήφιση απο τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία των αμυντικών δαπανών στον προϋπολογισμό είναι μια επι πλέον απόδειξη της μετάλλαξης του κόμματος. Αναμενόμενη βέβαια μετά την πανηγυρική προσχώρηση στην σφαίρα της ομιχλώδους «πατριωτικής Αριστεράς». Διερωτώμαι απλώς με μελαγχολία . Δεν βρέθηκε ένας/ μία να υπερασπιστεί με την ψήφο του την θέση και το σκεπτικό του κόμματος τα προηγούμενα χρόνια; Ειλικρινά υπερήφανος για την στάση των 11 της Νέας Αριστεράς.»

Δείτε την επίμαχη ανάρτηση