Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ, στους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα. Ερωτηθείς για τις τοποθετήσεις που έκανε στην συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Ραγκούσης είπε ότι πρότεινε στην κεντρική επιτροπή να υπερψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις αμυντικές δαπάνες, διότι με την προηγούμενη στάση που τηρούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, να τις καταψηφίζει, του ασκήθηκε σκληρή κριτική, με την οποία συμφωνεί ευρύτερα και η κοινωνία.

Εντύπωση προκαλεί ο κυνισμός της συγκεκριμένης δήλωσης, καθώς ο Γιάννης Ραγκούσης δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται το πόσο προβληματική είναι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ και πόσο κόντρα έρχεται στην κοινωνία. Το μόνο που δείχνει να τον ενδιαφέρει, είναι το πώς θα μειωθεί η περαιτέρω κατρακύλα των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, υπερψηφίζοντας ακόμη και νομοσχέδια με τα οποία ιδεολογικώς διαφωνεί. Το λέει άλλωστε ξεκάθαρα «εφόσον αυτή η κριτική πιάνει τόπο, οφείλουμε να την αναιρέσουμε». Όχι όμως αναθεωρώντας ιδεολογικές θέσεις, όπως π.χ. στο πλαίσιο του συνεδρίου ενός κόμματος, αλλά να ψηφίζουν «αποκλειστικά για συμβολικούς λόγους» Δηλαδή, η πρόταση του Γάννη Ραγκούση, είναι ξεκάθαρα προτροπή εξαπάτησης του εκλογικού σώματος από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κι εφόσον υιοθετηθεί εκτός πλαισίου του συνεδρίου του κόμματος, θα πρόκειται ακριβώς για αυτό: εξαπάτηση των ψηφοφόρων.  

Η δήλωση του Γιάννη Ραγκούση

Χρήστος Κούτρας: «Στην τοποθέτησή σας στην κεντρική επιτοπή, διάβασα εκτός από τον "Τιτανικό" που είπατε, είπατε δυο ενδιαφέροντα πράγματα. Το πρώτο έχει να κάνει με την κεντροαριστερά και το δεύτερο -που μου χτύπησε ακόμη περισσότερο και έχει περισσότερο ενδιαφέρον, γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα δεν το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ- έχει να κάνει με τις αμυντικές δαπάνες. Ήταν ένα κομμάτι στο οποίο σας έχει ασκηθεί έντονη κριτική. Και ορθώς, κατά την κρίση μου».

Γιάννης Ραγκούσης: «Ορθώς, από την ώρα που ασκείται και από την ώρα που πιάνει τόπο, αυτή η κριτική σε βάρος μας, οφείλουμε να την αναιρέσουμε κύριε Κούτρα (...) για τις αμυντικές δαπάνες, εγώ το πίστευα και παλαιότερα κύριε Κούτρα, ήμουν όμως μειοψηφία. Επανέφερα αυτή την πρόταση, κατά τη γνώμη μου για συμβολικούς κυρίως λόγους -για να μην πω αποκλειστικά- πρέπει να υπερψηφίζουμε τις αμυντικές δαπάνες, διότι έτσι θα αφαιρέσουμε και ένα όπλο από την φαρέτρα της Νέας Δημοκρατίας, εναντίον μας. Χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι εμείς υποστέλλουμε την σημαία της κριτικής στις λανθασμένες πολιτικές που κάνει στην άμυνα η κυβέρνηση».