Αυλικούς των servicers αποκάλεσε τη Νέα Αριστερά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑΠέτρος Παππάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Open, στους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη και Μανώλη Αναγνωστάκη. Η αρχική δήλωση περί των «αυλικών των servicers», ανήκει στον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος στη χθεσινή συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος, είπε χαρακτηριστικά ότι «επειδή ακούγονται πολλά περί μετάλλαξης ΣΥΡΙΖΑ, ότι η μόνη μετάλλαξη που έχει υπάρξει είναι ότι πλέον δεν υπάρχουν αυλικοί που δουλεύουν για τους servicers στις τράπεζες».

Η κόντρα αυτή κρατάει από την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Αριστεράς ψήφισε «παρών» σε κάποια άρθρα του νομοσχεδίου, τα οποία αφορούσαν την ενσωμάτωση ευρωπαϊκής οδηγίας. Επειδή όμως αυτό χαλάει το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ, οι τελευταίοι κατέφυγαν σε αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα: τη διασπορά fake news. Διότι ναι μεν, η  δεν καταψήφισε τα εν λόγω άρθρα η Νέα Αριστερά, αλλά ούτε και τα υπερψήφισε.

Εάν πραγματικά είχαν την ικανότητα να κάνουν σοβαρή πολιτική κριτική, θα μπορούσαν να αποδομήσουν το προφίλ που προσπαθεί να φιλοτεχνήσει ο νέος πολιτικός φορέας, ήτοι «είμαστε τεχνοκράτες, είμαστε σοβαροί, δεν θα καταψηφίζαμε άρθρα τα οποία αφορούν την ενσωμάτωση ευρωπαϊκής οδηγίας», τότε θα έπρεπε να τους κάνουν κριτική γιατί δεν το υπερψήφισαν, αλλά αντί αυτού, τήρησαν την πιο μεσοβέζικη στάση που μπορούσαν, ψηφίζοντας «παρών». Αυτό όμως προϋποθέτει σοβαρή πολιτική παιδεία, η οποία στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι όχι είδος προς εξαφάνιση, αλλά κάτι που ουδέποτε κατείχε.

Η δήλωση του Πέτρου Παππά

Παναγιώτης Στάθης: «Αυλικοί των servicers υπάρχουν στη Νέα Αριστερά, τώρα;»

Πέτρος Παππάς: «Εμάς μας προβληματίζει η στάση της Νέας Αριστεράς στο να μην καταψηφίσει -»

Παναγιώτης Στάθης: «Αυλικοί των servicers; Και των τραπεζών;»

Μανώλης Αναγνωστάκης: «Άλλο ρώτησε, αυλικοί των servicers, υπάρχουν;»

Πέτρος Παππάς: «Όταν κάποιος δεν καταψηφίζει, σαφώς, διατάξεις οι οποίες ευνοουύν τους servicers, θεωρούμε ότι ασκεί πολιτικές -»

Παναγιώτης Στάθης: «Αυτοί ήταν υπουργεί του Τσίπρα όμως, προηγουμένως».

Πέτρος Παππάς: «Μιλάμε για το σήμερα και για το γιατί δεν καταψήφισαν τα άρθρα τα οποία καταψήφισε όλη η αντιπολίτευση».