Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε ο εκπρόσωπος τύπου και βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ACTION 24 και στον δημοσιογράφο Σεραφείμ Κοτρώτσο. Κληθείς να σχολιάσει την επίθεση που είχε κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στην Νέα Αριστερά, ότι είναι δηλαδή αυλικοί των servicers και των τραπεζών, ο Νάσος Ηλιόπουλος έκανε μια ιστορική αναδρομή στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπου τότε ήταν ειδικός γραμματέας του σώματος επιθεώρησης εργασίας, λέγοντας ότι επί των ημερών του, η επιθεώρηση εργασίας έβαλε πολλά πρόστιμα στις τράπεζες. 

Το ενδιαφέρον όμως, είναι στην ίδια τη δήλωση, από εννοιολογικής πλευράς: αφενός αναγνωρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη ως «πούρο» Αριστερό, καθώς η συγκεκριμένη πρακτική έχει ακολουθηθεί από τα κόμματα της Αριστεράς για πάνω από εκατό χρόνια (για παράδειγμα με τον Ζαχαριάδη και τον Πλουμπίδη). Ακόμη μεγαλύτερη αξία έχει η λέξη που χρησιμοποίησε: «ταξικός εχθρός», όχι «ταξικός αντίπαλος», αποκαλύπτωντας άθελά του το πόσο βαθιά διχαστική είναι η Αριστερή θεώρηση των πραγμάτων.

Και για να μην παρεξηγούμαστε, ακόμη και η έκφραση «ταξικός αντίπαλος» είναι βαθιά διχαστική, διότι de facto θεωρεί ότι η «πάλη των τάξεων» για επικράτηση η μία έναντι της άλλης, ισχύει όπως ακριβώς την πιστεύει και την περιγράφει η Αριστερά.  Απλώς ο Νάσος Ηλιόπουλος το πήγε ένα βήμα παραπέρα, καθώς ο «αντίπαλος» δεν εμπεριέχει κατ' ανάγκη την συνθήκη του μίσους, όπως την εμπεριέχει ο «εχθρός». Για ακριβώς αυτό τον λόγο αποτυγχάνουν διαρκώς τα κόμματα της Αριστεράς και για αυτό πρέπει να απορριφθούν από την κοινωνία.

Η δήλωση του Νάσου Ηλιόπουλου

Σεραφείμ Κοτρώτσος: «Γιατί σας είπε αυλικούς των τραπεζών και των servicers, ο κύριος Κασσελάκης; Επειδή ψηφίσατε τρεις διατάξεις;»

Νάσος Ηλιόπουλος: «Δεν ψηφίσαμε. Καταψηφίσαμε το νομοσχέδιο, ψηφίσαμε "παρών" σε όλες τις διατάξεις που ήταν διατάξεις ευρωπαϊκής οδηγίας. Μέχρι το 2021 όλη η αντιπολίτευση -και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ- ζητούσε η ευρωπαϊκή οδηγία να ενσωματωθεί. Γιατί δεν υπερψηφίσαμε την ευρωπαϊκή οδηγία; Γιατί ο τρόπος με τον οποίον την ενσωματώνει η ΝΔ, δεν είναι ο τρόπος ο οποίος ανταποκρίνεται στα συμφέροντα των πολιτών».

Σεραφείμ Κοτρώτσος: «Εκπλαγήκατε όταν ακούσατε από τον κύριο Κασσελάκη -»

Νάσος Ηλιόπουλος: «Η αλήθεια είναι πως ναι (...) στην πραγματικότητα αυτή η επίθεση επιβεβαιώνει τους λόγους για τους οποίους φύγαμε. Ο Αλέξης Τσίπρας, ποτέ, σε καμία διαφωνία δεν θα είχε διανοηθεί να μιλήσει με τέτοιον απαξιωτικό και προσβλητικό τρόπο, για ανθρώπους που πορεύτηκε μαζί. Ξέρετε, θυμίζει τις χειρότερες παραδόσεις της Αριστεράς, που όταν διαφωνείς με κάποιον, είναι πράκτορας του ταξικού εχθρού. Αυτό θυμίζει».