Σκληρή κριτική εξαπέλυσε ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Δημήτρης Τζανακόπουλος, εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Ναυτεμπορική και στον δημοσιογράφο Φίλιππο Φιλιππακόπουλο. Κληθείς να απαντήσει το εύλογο ερώτημα «τι διαφορετικό θα λέει η Νέα Αριστερά, από τον ΣΥΡΙΖΑ», το οποίο διατυπώνεται συνεχώς και αφορά την ιδεολογική συνάφεια μεταξύ των δυο αυτών κομμάτων, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος προχώρησε σε αποδόμηση του «Αριστερού προφίλ» του Στέφανου Κασσελάκη, αποδίδοντάς του «σκληρές νεοφιλελεύθερες θέσεις».

Ενδιαφέρουσα είναι η τοποθέτηση του Δημήτρη Τζανακόπουλου, αναφορικά με την δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη ότι «δεν θα χωρίσουμε τους Έλληνες, με βάση την κοινωνικές τάξεις», όπου περιπαικτικά λέει ότι «Άρα, καταργήθηκαν οι κοινωνικές αντιθέσεις, καταργήθηκαν οι κοινωνικές διαφοροποιήσεις, καταργήθηκαν τα αντιτιθέμενα συμφέροντα, εργαζόμενος και εργοδότης είναι ένα και το αυτό. Πράγμα το οποίο ξέρετε, δεν έχουν τολμήσει να το πουν, ούτε οι εισηγητές του "Τρίτου Δρόμου"».

Οι άνθρωποι δεν έχουν απολύτως καμία επαφή με τον κόσμο στον οποίο ζουν. Στο καπιταλιστικό σύστημα, οι τάξεις δεν είναι αντίπαλες, αλλά κομμάτια του ίδιου παζλ. Η οικονομική -και όχι μόνο- ευημερία, δεν αφορά μονάχα μόνο μια τάξη, αλλά ολόκληρη την κοινωνία οριζοντίως. Τα στελέχη της Νέας Αριστεράς, δείχνουν πλήρη απροθυμία να βγουν από τις ακροαριστερές ιδεοληψίες τους - και καλώς, διότι για αυτό θα εξαφανιστούν πολιτικά. Το αστείο της υπόθεσης όμως, είναι ότι ένας παντελώς απολίτικος νάρκισσος, εμφανίζεται να είναι -συγκριτικά- πολιτικά πιο ώριμος από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ως υπουργοί, συμμετείχαν στην διακυβέρνηση της χώρας.

Η δήλωση του Δημήτρη Τζανακόπουλου

Φίλιππος Φιλιππακόπουλος: «Τι διαφορετικό θα λέτε εσείς, απ' ό,τι θα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ; Τι διαφορετικό είπατε -μιλήσατε και χθες εσείς στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή- τι διαφορετικό είπατε εσείς, απ' αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;»

Δημήτρης Τζανακόπουλος: «Μου δίνετε μια ευκαιρία να συζητήσουμε τα πραγματικά ζητήματα. Άκουσα χθες την τοποθέτηση του κυρίου Κασσελάκη, σε ένα φόρουμ νέας επιχειρηματικότητας, όπου μεταξύ άλλων, είπε δυο πράγματα τα οποία αν θέλετε την προσωπική μου γνώμη, δεν μπορούν κατά κανένα τρόπο να ενταχθούν σε οποιαδήποτε εκδοχή Αριστερού λόγου, Αριστερής φυσιογνωμίας, Αριστερής στρατηγικής. Το πρώτο, αφορά την κατάργηση των κοινωνικών αντιθέσεων. Είπε "δεν θα χωρίσουμε τους Έλληνες, με βάση την κοινωνικές τάξεις". Άρα, καταργήθηκαν οι κοινωνικές αντιθέσεις, καταργήθηκαν οι κοινωνικές διαφοροποιήσεις, καταργήθηκαν τα αντιτιθέμενα συμφέροντα, εργαζόμενος και εργοδότης είναι ένα και το αυτό. Πράγμα το οποίο ξέρετε, δεν έχουν τολμήσει να το πουν, ούτε οι εισηγητές του "Τρίτου Δρόμου". Και το ξαναλέει, δεν είναι η πρώτη φορά που το λέει. Το είχε πει αντίστοιχα και στην ομιλία του, στον ΣΕΒ. Ένα δεύτερο, το οποίο μας φέρνει πιο κοντά σε συγκεκριμένες πολιτικές διαφοροποιήσεις. Ο κύριος Κασσελάκης λέει ότι είναι η απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το θέμα είναι όμως, ότι αυτή η απάντηση, είναι η απάντηση από τα δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και αυτό που λέω -μετράω τα λόγια μου- αλλά το εννοώ. Όταν λέει ότι θα υπάρχει ενιαία φορολόγηση όλων των εισοδημάτων στο 17% μέχρι τις 220.000, καταργεί όχι την Αριστερά, καταργεί ακόμα και τη σοσιαλδημοκρατική συμφωνία, έτσι όπως αυτή κατοχυρώθηκε μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ποια είναι αυτή; Ότι υπάρχει προοδευτική φορολογία εισοδήματος. Αυτά, είναι θέσεις του σκληρού νεοφιλελευθερισμού. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει;»

Φίλιππος Φιλιππακόπουλος: «Δηλαδή ο κύριος Κασσελάκης είναι δεξιός;»

Δημήτρης Τζανακόπουλος: «Εγώ σας λέω, τι είναι η πρόταση, την οποία κατέθεσε. Είναι θέσεις, οι οποίες προπαγανδίζονται από σκληρές νεοφιλελεύθερες δυνάμεις. Δηλαδή το flat tax - ίδια φορολογία για όλους, μέχρι τις 220.000 ευρώ, καταλαβαίνετε τι σημαίνει; Ότι θα έχει ίδια φορολογία ο άνθρωπος ο οποίος θα βγάζει 12-14.000 ευρώ και ίδια ο άνθρωπος που θα βγάζει 200.000 ευρώ. Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα να ακούγονται, από ένα κόμμα το οποίο θέλει να ονομάζεται Αριστερό».