Πρώτα θα πάει για Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά στη Νέα Υόρκη, όπου αναμένεται να περάσει ένα δεκαήμερο στο σπίτι του, μαζί με τον Τάιλερ Μακμπέθ και την οικογένειά του, και ακολούθως με προφανώς φορτισμένες τις μπαταρίες, θα ξεκινήσει περιοδείες σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Αυστραλία και Νότια Αφρική, εν όψει των ευρωεκλογών. Στόχος του Στέφανου Κασσελάκη είναι να ανανατρέψει το διαλυτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και να επιχειρήσει την επανάκαμψη, αξιοποιώντας τη δυνατότητα της επιστολικής ψήφου.

Ο ίδιος φαίνεται να έχει «επενδύσει» στην ψήφο των ομογενών, στους οποίους δεν παραλείπει να αναφέρεται με κάθε ευκαιρία, ευελπιστώντας σε μια «εκτός των τειχών» ανατροπή της καθίζησης του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή διαπιστώνεται και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Στο πλαίσιο αυτής του της πρόθεσης, στη διάρκεια της Άνοιξης και μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες για τις ευρωεκλογές, ο Στέφανος Κασσελάκης προτίθεται να επισκεφτεί σημεία σε τέσσερις ηπείρους όπου το στοιχείο της ομογένειας είναι ιδιαίτερα έντονο.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να προβάλλει ένα πιο μετριοπαθές προφίλ σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη στάση του στην ακύρωση από τον Ρίσι Σούνακ της συνάντησής του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λόγω της αναφοράς του τελευταίου στα Γλυπτά του Παρθενώνα, παίρνοντας το μέρος του Έλληνα πρωθυπουργού, σε μια προσπάθεια της ηγετικής ομάδας του κόμματος να απευθυνθεί σε άλλο και πιο διευρυμένο ακροατήριο.

Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και η πιθανή ψήφιση των αμυντικών δαπανών που προβλέπονται στον προϋπολογισμό. Χαρακτηριστικά ο Γιάννης Ραγκούσης είπε ότι πρότεινε στην κεντρική επιτροπή να υπερψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις αμυντικές δαπάνες, διότι με την προηγούμενη στάση που τηρούσε, να τις καταψηφίζει, του ασκήθηκε σκληρή κριτική, με την οποία συμφωνεί ευρύτερα και η κοινωνία.