Υπεροπλία του Νίκου Παππά στα μέλη της ΚΟΕΣ, της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ–που αντικαθιστά την Κεντρική Επιτροπή στο δρόμο προς το συνέδριο του Φεβρουαρίου- καταγράφουν στην Κουμουνδούρου με την… γκρίνια να αρχίσει να παίρνει εκ νέου διαστάσεις από αυτούς που στήριξαν τον Στέφανο Κασσελάκη και τελικά έμειναν… απέξω.

Συγκεκριμένα, τα 25 από τα 30 μέλη της ΚΟΕΣ είναι φίλα… προσκείμενα στον Νίκο Παππά που δείχνει να αναλαμβάνει ισχυρό πόστο στην ηγετική ομάδα του Στέφανου Κασσελάκη. Το γεγονός αυτό έχει προβληματίσει –έως δυσαρεστήσει- τα στελέχη που στήριξαν την υποψηφιότητα του νέου προέδρου, πολλά εκ των οποίων βρίσκονται κοντά στον Παύλο Πολάκη.

Μάλιστα, αποτέλεσε θέμα συζήτησης το γεγονός ότι «άνθρωποι» του «αψύ κρητικού» έμειναν εκτός ΚΟΕΣ, ενός οργάνου το οποίο θα αντικαταστήσει την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το συνέδριο. Στην περίπτωση δε που τεθεί θέμα εκλογές της Κεντρικής Επιτροπής σε δεύτερη φάση η ΚΟΕΣ ενδέχεται να διατηρήσει το ρόλο της και για μετά το συνέδριο.

Η ουσία είναι πως και πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ άρχισε η γκρίνια. Και αυτή τη φορά προέρχεται από την ομάδα που στήριξε τον νέο πρόεδρο, με πολλά στελέχη της Κουμουνδούρου να φοβούνται για εξελίξεις που θα διαψεύσουν με εκκωφαντικό τρόπο τα όσα δηλώνει ο Στέφανος Κασσελάκης αναφορικά με το τέλος της εσωστρέφειας.

Την ίδια στιγμή ο Νίκος Παππάς –που κράτησε χαμηλούς τόνους την περίοδο της σύγκρουσης του Στέφανου Κασσελάκης με την Ομπρέλα και τους «6+6»- βάζει πλώρη για νούμερο 2 του κόμματος, επαναφέροντας στο προσκήνιο και τον θιασώτη της συνένωσης-συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, τον Χρήστο Σπίρτζη ο οποίος επανακάμπτει δριμύτερος στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Υγ. Στην Κουμουνδούρου πάντως δεν λείπουν και οι... κακεντρεχείς που υποστηρίζουν πως αφού ο Στέφανος φεύγει σε... παγκόσμια περιοδεία άφησε πίσω του τον Νίκο Παππά, γιατί αν άφηνε τον Παύλο Πολάκη δεν θα έβρισκε ούτε... γραφεία.