Μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης να διαλαλεί –όπου σταθεί και όπου βρεθεί- το τέλος της εσωστρέφειας και να δηλώνει πως τώρα αρχίζει η νέα πορεία του ΣΥΡΙΖΑ (αν και κανείς δεν έχει καταλάβει το δρόμο που θέλει να πάρει), στην Κουμουνδούρου όμως έχει ξεσπάσει ένας ακόμη πόλεμος. Αυτή τη φορά αφορά στο ποια ομάδα θα βρεθεί δίπλα στον πρόεδρο του κόμματος και θα κινεί τα νήματα.

Το θέμα της τοποθέτησης των μελών της ΚΟΕΣ, που θα αντικαταστήσει την Κεντρική Επιτροπή στο δρόμο προς το συνέδριο, έφερε στο προσκήνιο τον νέο, ακήρυχτο επισήμως, εμφύλιο. Οι δε πληροφορίες που υπήρξαν για τις κόντρες μεταξύ της ομάδας Παππά (που επικράτησε) και αυτής του Πολάκη, έκαναν λόγο για καταστάσεις τραγελαφικές. Σε σημείο που οι μέν να κολλούν… παρατσούκλια στους δε, όπως αυτό περί «βοσκών» για τους «φίλους» του αψύ Κρητικού.

«Φαίνεται ότι έχει φτάσει η τριβή σε σημείο, που οι μεν, δηλαδή όσοι είναι κοντά στον κύριο Παππά, αποκαλούν εκείνους που είναι δίπλα στον κύριο Πολάκης, ‘’βοσκούς’’» δήλωσε ο δημοσιογράφος και μέχρι πρόσφατα υψηλόβαθμο στέλεχος της Αυγής, Νίκος Σβέρκος που βρίσκεται στην πλευρά, πλέον, της Νέας Αριστεράς, επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτό τα όσα γίνονται στην Κουμουνδούρου.

Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι η πλευρά Παππά φέρεται να διαρρέει τα περί δυσφορίας Κασσελάκη για τον Παύλο Πολάκη, αν και αυτό προς το παρόν δεν δείχνει να έχει βάση. Άλλωστε ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίσθηκε να στηρίζει τον… μέντορά του. Εκτός του ότι έχει υιοθετήσει πλήρως της ρητορική του, στη συνέντευξη που παραχώρησε κατά την… απροειδοποίητη περιοδεία στο Αγρίνιο και στην Αμφιλοχία τόνισε πως έχει «βελτιωθεί» τελευταία καθώς και ότι είναι ένας «έντιμος βουλευτής»

Σημειώνοντας πως ο ίδιος έχει άλλο στυλ ουσιαστικά θύμισε τον Αλέξη Τσίπρα όταν απέφευγε με κάθε τρόπο να… ακουμπήσει το στενό του συνεργάτη.