Μπορεί στην Κουμουνδούρου να προσπαθούν για πολλοστή φορά, να δείξουν πως ο Παύλος Πολάκης δεν βρίσκεται «τόσο κοντά» στον Στέφανο Κασσελάκη, όμως η πραγματικότητα –τουλάχιστον μέχρι στιγμής- είναι άλλη. Ο «αψύς Κρητικός» είναι το άλλο πρόσωπο στον καθρέπτη και του νέου προέδρου. Και αυτό το πρόσωπο βρέθηκε στη Βουλή για να χαρακτηρίσει τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη «γελωτοποιό».

Ναι αυτό ακούστηκε να απαντά στον καταιγιστικό και αποκαλυπτικό για τον τρόπο που προστάτευσε εγκληματίες ο ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Φλωρίδη. Ο πάλαι ποτέ στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, που ποτέ δεν τον αποδοκίμασε –τα περί διαγραφής του αφορούσαν την αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του πρώην προέδρου και όχι το ύφος και τη γενικότερη συμπεριφορά του- βρίσκεται τώρα δίπλα στον νέο πρόεδρο.

Δίπλα; Όχι ακριβώς. Είναι και πάλι το πρόσωπο στον καθρέπτη του Στέφανου Κασσελάκη. Φαίνεται από τις δηλώσεις και τις τοποθετήσεις του νέου προέδρου. Προκύπτει από το γεγονός ότι για μια ακόμη φορά δρα με τρόπο ανοίκειο χωρίς κανείς να τον ακουμπά. Και μεταφέρει προς τα έξω αυτά που δεν μπορεί να πει ο επικεφαλής της Κουμουνδούρου με αυτόν τον τρόπο.

Αρκεί να σημειωθεί πως ο Στέφανος Κασσελάκης σε εκδήλωση του Κύκλου Νέων Επιχειρηματιών ρωτήθηκε για τον Παύλο Πολάκη και απάντησε όπως απαντούσε και ο Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι: «το στυλ του είναι διαφορετικό από το δικό μου». Αλλά συνέχισε σε ανάλογο στυλ υποστηρίζοντας πως «ο Παύλος είναι ένας έντιμος και καλός βουλευτής».

«Είναι υπέρ της αξιοκρατίας και έχει βελτιωθεί πολύ το τελευταίο διάστημα» είπε χαρακτηριστικά για να έρθει την Πέμπτη στη Βουλή ο Παύλος Πολάκης και να φωνάζει στον υπουργό Δικαιοσύνης δηλώνοντας ότι είναι «γελωτοποιός του Μητσοτάκη». Βέβαια αυτό μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης να το θεωρεί βελτίωση. Μπορεί και να είναι, με τόσα που έχει πεί και έχει κάνει. Το ζήτημα είναι άλλο. Ότι ο «αψύς Κρητικός» εξακολουθεί να παίζει τον ίδιο ρόλο. Να κάνει και να λέει αυτά που, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, δεν έκαναν/κάνουν και δεν έλεγαν/λένε δημοσίως οι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ.