Σε πελάγη ευτυχίας είναι ο Παύλος Πολάκης που κέρδισε το φλουρί της πρωτοχρονιάτικης πίτας που έκοψαν στη Βουλή πριν από τη συνεδρίαση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αλλά και την αγκαλιά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος εμφανίσθηκε πιο χαρούμενος και από τον αψύ Κρητικό.

Ο Παύλος Πολάκης πάντως είναι τυχερός. Αυτό πρέπει να του το αναγνωρίσει κανείς. Και η τύχη του έρχεται με… φόρα από το 2023. Διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε πως εκεί που στις αρχές του προηγούμενου έτους αντιμετώπιζε τον κίνδυνο αρχικά να βρεθεί εκτός ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια εκτός ψηφοδελτίων του κόμματος, τα πράγματα άλλαξαν από τη μέση της χρονιάς και μετά.

Πρώτα απ' όλα μπήκε στα ψηφοδέλτια -αφού ο Αλέξης Τσίπρας δεν τόλμησε να τον αποπέμψει- και στη συνέχεια... σάρωσε εντός ΣΥΡΙΖΑ. Διότι μπορεί το κόμμα του να καταποντίστηκε στις εθνικές εκλογές, ο ίδιος όμως κατάφερε να γίνει το νούμερο δύο έχοντας στοιχηματίσει στον Στέφανο Κασσελάκη, ασκώντας, ταυτόχρονα, τη γνωστή του… κριτική στους εσωκομματικούς αντιπάλους.

Οπότε το φλουρί ίσως ήταν το λιγότερο. Το θέμα είναι πόσο θα κρατήσει η τύχη του, ή καλύτερα πόσο θα κρατήσει ο… Κασσελάκης, ώστε να κρατήσει και η τύχη του Παύλου Πολάκη…