Ο Παύλος Πολάκης θέλησε να απαντήσει στον Νίκο Ρωμανό, τον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για τα όσα είπε αναφορικά με τη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη. Συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ κατά την… απροειδοποίητη επίσκεψή του στο Αγρίνιο και την Αμφιλοχία. Και κατέληξε να υπερασπίζεται τη συγκυβέρνηση ΤσίπραΚαμμένου.

Βέβαια ο Παύλος Πολάκης ήταν υπουργός αυτής της συγκυβέρνησης. Όχι μόνο αυτό. Ήταν και βασικός συνομιλητής τόσο του Αλέξη Τσίπρα όσο και του Πάνου Καμμένου. Οπότε θα πεί κανείς ότι είναι λογική η αντίδρασή του. Ίσως και αναμενόμενη. Σίγουρα όμως δεν συνάδει με τις προεκλογικές προσπάθειες του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να… ξεχαστεί αυτή η περίοδος ως προς το σκέλος της συγκυβέρνησης με τους ΑΝΕΛ.

Από την άλλη η τακτική αυτή συνάδει με την λογική που επιχειρεί να επιβάλει στον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης. Αυτή της πατριωτικής αριστεράς. Άλλωστε στην Κουμουνδούρου έμειναν και όσοι από τους ΑΝΕΛ βρέθηκαν στις λίστες (και ψηφίσθηκαν ορισμένοι εξ αυτών) τις εκλογικές σε εθνικό αλλά και σε επίπεδο ΕΕ.

Τι είπε ο Παύλος Πολάκης; Η καλύτερα, τι έγραψε; Τα εξής:

«Δεν έχει κανένα νόημα να απαντάει κανείς σε ένα «παρατράγουδο» όπως ο Ρωμανός ,αν δεν τον είχαν βάλει στη θέση του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ,ε πιβεβαιώνοντας τη μαντινάδα που λέει:

«Να και τον αγροφύλακα να κι ο εκπρόσωπος μας

δεν είχενε καλύτερο να βάλει το χωριο μας»

ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΟΝΟ «mr παρατράγουδο»:

Επι κυβέρνησης ΣΥΣΙΖΑ-ΑΝΕΛ το Ορουτς Ρεις και το Μπαρμπαρόσα ΔΕΝ ΕΚΟΒΑΝ ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ !!

Μαζέψου λοιπόν!!»

Με απλά λόγια οι Τσίπρας – Καμμένος ήταν το… φόβητρο των τούρκων. Βέβαια η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετική από αυτή που περιγράφει ο Παύλος Πολάκης, αλλά σίγουρα δεν προτίθεται να την αφήσει να του χαλάσει ένα ωραίο αφήγημα που του επιτρέπει από τη μία να υβρίζει τον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας με το γνωστό πολάκειο ύφος, από την άλλη να υμνεί τη… συγκυβέρνηση. Το «λάθος» που και ο Αλέξης Τσίπρας έχει ομολογήσει.

Σημείωση: Ο Αλέξης Τσίπρας από το 2022 έχει κάνει πολλές αναφορές στο Όρουτς Ρέις και το… Μπαρμπαρόσα -πάντα με τη δική του… ματιά επί των θεμάτων- όμως σε όλες και τις προεκλογικές απέφυγε ονομαστικές αναφορές σε ΑΝΕΛ και Πάνο Καμμένο. Αντιθέτως ξεκινούσε λέγοντας: «Εγώ ως πρωθυπουργός» κλπ…