Καταστροφολογία και λαϊκισμός, τα συστατικά που γεννούν την τοξικότητα αναδύονται και πάλι στην Κουμουνδούρου όπου η ηγετική ομάδα Κασσελάκη αντιγράφει την εμφυλιοπολεμικού τύπου ρητορική του Αλέξη Τσίπρα, σε μια απέλπιδα προσπάθεια συσπείρωσης των ψηφοφόρων που έχουν απομείνει.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως φάνηκε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ επιστρέφει το κόμμα στις… ρίζες του. Αυτές που τα τελευταία 14 σχεδόν χρόνια κατέστησαν τους πρεσβευτές της ανανεωτικής ευρωπαϊκής αριστεράς, λαϊκιστές. Οι… πηγές της Κουμουνδούρου που τοποθετούνται στα θέματα της βίας των χούλιγκαν επιβεβαιώνουν το γεγονός.

Και αυτό διότι αντιγράφουν την τακτική Τσίπρα όπως αυτή καταγράφηκε προεκλογικά οδηγώντας το κόμμα σε απώλεια περίπου 14 ποσοστιαίων μονάδων. Συγκεκριμένα θέτουν θέμα ανασφάλειας με αφορμή την οπαδική βία ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζουν πως αυτή η ανασφάλεια «η ανασφάλεια όμως, δεν αφορά μόνο τα φαινόμενα βίας -οπαδικής ή μη- αλλά στο σύνολο της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας» προσθέτοντας ότι:

«Ο προϋπολογισμός που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή, δικαίως χαρακτηρίζεται ως προϋπολογισμός ακρίβειας και υψηλής φορολογίας. Οριζόντια και άδικα χαράτσια στους ελεύθερους επαγγελματίες, καμία απάντηση στην κρίση ακρίβειας, στην κρίση χρέους, στη στεγαστική και κλιματική κρίση».

Καταλήγουν ως εξής: «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ούτε θέλει ούτε μπορεί να απαντήσει στα προβλήματα της κοινωνίας» και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δίνει καθημερινά τη μάχη στη Βουλή και την κοινωνία για την ανάσχεση των καταστροφικών επιλογών της κυβέρνησης»

Οι μαύρες αγκινάρες του Αλέξη Τσίπρα επανέρχονται στο προσκήνιο. Μάλιστα το τραγελαφικό είναι πως αυτό γίνεται την ώρα που η χώρα όχι απλά αναβαθμίζεται με την επενδυτική βαθμίδα αλλά θεωρείται πως και το 2024 αλλά και το 2025 θα είναι αυτή που θα κάνει τη διαφορά σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα όσα σημειώνει η Capital Economics αποτελούν το καλύτερο παράδειγμα αφού ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρει ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει καλύτερες επιδόσεις από την οικονομία της ευρωζώνης ενώ και το δημόσιο χρέος θα μειωθεί.

Επί της ουσίας, το νέο που ευαγγελίζεται ο Στέφανος Κασσελάκης τείνει να μετεξελιχθεί σε πιο παλιό από το παλιό. Με τον ίδιο να αναζητεί πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης και αριστεροσύνης μέσα από τακτικές και πρακτικές που καθιστούν τις θέσεις του αποτρεπτικές. Το γεγονός πως στις δημοσκοπήσεις οι ψηφοφόροι γυρνούν την πλάτη σε αυτές αποτυπώνει μια σκληρή πραγματικότητα για τους θιασώτες του λαϊκισμού.