Ο Γιώργος Φλωρίδης αποκαθήλωσε τον ΣΥΡΙΖΑ ρίχνοντας το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα που επιχείρησαν τα στελέχη του να αποδώσουν στον εαυτό τους, στον κάλαθο των αχρήστων. Η αναφορά του στις 5000 κακουργηματικές υποθέσεις που πήγαν στο αρχείο και την φάμπρικα της μετατροπής των κακουργημάτων σε πλημμελήματα χαρακτηριστική.

Μιλώντας στη Βουλή τόνισε ότι «Η τροποποίηση που έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στους Ποινικούς Κώδικες οδήγησε 5.000 δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα στο αρχείο. Την τελευταία ημέρα του βίου της φρόντισε να πάνε 5.000 δικογραφίες στο αρχείο» για να προσθέσει πως «εγκληματίες που σε πρώτο στάδιο καταδικάστηκαν σε 15 χρόνια οδηγήθηκαν σε παραγραφή. Ψηφίσατε σε μια ημέρα πριν κλείσει η Βουλή 1.100 άρθρα».

«Στο όνομα του λαού το κάνατε; Των αδύναμων; Όχι. Το κάνατε στο όνομα των εγκληματιών» είπε και υπογράμμισε: «Ονομάζετε ακροδεξιά μια κυβέρνηση που έρχεται να εφαρμόσει μέτρα προστασίας των πολιτών και οικογενειών. Η ένωση εισαγγελέων Ελλάδος πριν ψηφίσετε τους κώδικες το 2019 εξέδωσε ανακοινώσεις. Έλεγε τότε ότι με τους Ποινικούς Κώδικες που προωθούσατε τότε 5.000 υποθέσεις κακουργηματικού χαρακτήρα θα οδηγηθούν στο αρχείο και αρκετοί θα αποφυλακιστούν. Σας είπαν να μην το κάνετε γιατί υπάρχουν δίκες σε εξέλιξη και θα ακυρωθούν. Μετατρέψατε κακουργήματα σε πλημμελήματα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, από κοντά και η Νέα Αριστερά, αντέδρασαν. Μόνο που δεν είναι η πρώτη φορά που το θέμα των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα το 2019 έρχεται στην επιφάνεια. Αρκεί να σημειωθεί ότι την απόφαση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα να αλλάξει τον ποινικό κώδικα 4 ημέρες πριν την προκήρυξη των εθνικών εκλογών έχει καταγγείλει κατ΄ επανάληψη ο Σταύρος Κοντονής, ο οποίος διετέλεσε και υπουργός Δικαιοσύνης.

Όμως ο Γιώργος Φλωρίδης ήταν καταιγιστικός. Έριξε στα… αζήτητα το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα που κραδαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στους πολίτες. Όχι μόνο ο παλιός αλλά και αυτός του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος δηλώνει στις συνεντεύξεις του και στις αναρτήσεις του πως το κόμμα του έχει «καθαρά χέρια». Καθώς και ότι δεν χρωστάει σε κανέναν. Όμως οι 5000 υποθέσεις, στις οποίες αναφέρθηκε ο Γιώργος Φλωρίδης δεν είναι λίγες. Ούτε και οι δίκες που ήταν σε εξέλιξη και ακυρώθηκαν. Η μετατροπή κακουργημάτων σε πλημμελήματα ήταν επίσης μια απόφαση που ελήφθη και υλοποιήθηκε με όλες τις επιπτώσεις που υπήρξαν την περίοδο που ακολούθησε των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα.

Ίσως ο Στέφανος Κασσελάκης να πρέπει να δώσει κάποιες απαντήσεις. Στελέχη εκείνης της περιόδου βρίσκονται στο κόμμα του. Όπως και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Άλλωστε είναι μια υπόθεση –οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα- που δεν έχει διευκρινιστεί. Δεν έχει δοθεί καμία πειστική εξήγηση παρά τις καταγγελίες ακόμη και δικαστικών λειτουργών.