Ο Σταύρος Κοντονής διεγράφη από τον ΣΥΡΙΖΑ όταν προειδοποιούσε για όλα αυτά που σήμερα έχουν μετατραπεί σε ένα σήριαλ το οποίο μάλιστα θα έχει και 2η σεζόν. Και διεγράφη από τον Αλέξη Τσίπρα χωρίς συζητήσεις και χωρίς… δημοψηφίσματα διότι και αυτός είχε θέσει εαυτόν εκτός… κόμματος.

Ο, επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, υπουργός Δικαιοσύνης που είχε απομακρυνθεί από τη θέση του χωρίς κάποια διευκρίνιση βρέθηκε το 2020 να έχει τον ρόλο… αποσυνάγωγου διότι μίλησε ανοιχτά τόσο για θέματα όπως ο ποινικός κώδικας και οι αλλαγές που είχαν γίνει από την κυβέρνηση Τσίπρα αλλά και για τα εσωκομματικά που μόνο άγνωστα δεν ήταν.

Και ναι μέν στην Κουμουνδούρου τα έκρυβαν κάτω από το χαλί βάζοντας και τους σκελετούς στην… ντουλάπα, όμως ο Σταύρος Κοντονής τα είχε πεί και μάλιστα είχε παραιτηθεί και από την Κεντρική Επιτροπή, τότε, του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτά όμως δεν άρεσαν στην ηγεσία και την ομάδα δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα. Τον διέγραψαν επιχειρώντας μάλιστα να τον αποδομήσουν και να τον σπιλώσουν, τακτική που ακολουθείται και σήμερα από τον… κληρονόμο Στέφανο Κασσελάκη. Βέβαια τότε οι… σύντροφοι που σήμερα φεύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν αντιδράσει. Και δεν είχαν σηκώσει κύματα… διαμαρτυρίας.

Ο ίδιος ο Σταύρος Κοντονής μετά την διαγραφή του είχε ξεκαθαρίσει: «η παραίτησή μου υποβλήθηκε στον Πρόεδρο του κόμματος προ τριημέρου και σχετίζεται αποκλειστικά με την καταστροφική εσωστρέφεια, τις ομαδοποιήσεις, τους εσωτερικούς μηχανισμούς και τις δημόσιες αντεγκλήσεις στελεχών του κόμματος εν όψει του συνεδρίου και άλλων σοβαρών εσωκομματικών προβλημάτων τα οποία σε μόνιμη βάση συγκροτούν την πλέον αρνητική εικόνα για το κόμμα και την προοδευτική παράταξη».

Δηλαδή όλα αυτά που έγιναν μέχρι τις εθνικές εκλογές, και όσα ακολούθησαν και συνεχίζονται μέχρι σήμερα…