Με τον Νάσο Ηλιόπουλο και τον διάδοχό του στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη έχει συναντηθεί τις τελευταίες ώρες ο Αλέξης Τσίπρας. Πιο συγκεκριμένα, στο γραφείο του στη λεωφόρο Αμαλίας συναντήθηκε χθες, Τετάρτη με τον κ. Κασσελάκη και σήμερα, Πέμπτη, με τον Νάσο Ηλιόπουλο, ο οποίος υπενθυμίζεται πως συσπειρώνεται με την ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου. 

Ακόμα, αξίζει να αναφερθεί πως αυτά τα δύο τετ-α-τετ πραγματοποιούνται μετά και μετά από το δείπνο που είχε ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη πριν δύο μέρες στη Νέα Σμύρνη, δείχνοντας πως ο κ. Τσίπρας φαίνεται να προχωράει σε απανωτές συναντήσεις με μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω μίας ιδιαίτερα ταραγμένης περιόδου που ζει τον τελευταίο καιρό το κόμμα της Κουμουνδούρου, ειδικά και μετά την κρίσιμη και επεισοδιακή συνεδρίαση της Κεντρικής του Επιτροπής το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. 

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση με τον Στέφανο Κασσελάκη 

Πηγές κοντά στον Αλέξη Τσίπρα τόνισαν, μετά τη συνάντηση με τον Στέφανο Κασσελάκη, ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευκαιρία να εκφράσει την ανησυχία του για τη συνεχή ένταση στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παράλληλα, κάνουν αναφορά στη μεγάλη σημασία που έχει η ενότητα του κόμματος, τόσο για να ασκεί αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη όσο όμως και ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών.

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να τόνισε στον Στέφανο Κασσελάκη πως η ενότητα μπορεί να διαφυλαχθεί μόνο με την πιστή τήρηση του καταστατικού και τη χάραξη πολιτικού σχεδιασμού εξωστρέφειας από τα όργανα του κόμματος, που πρέπει να λειτουργήσουν χωρίς αποκλεισμούς και με συμπεριληπτική για όλες τις απόψεις διάθεση.