βόθρος (ο) 1. αυτό που σου μυρίζει μόνο όταν απομακρύνεσαι από κοντά του, «μόλις ο Νάσος έφυγε από τον βόθρο κατάλαβε ότι από εκεί έβγαινε μια φρικτή μπόχα, την οποία μέχρι τότε δεν είχε αντιληφθεί», 2. πολιτικό κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς, «το μόνο σίγουρο είναι ότι ο σύντροφος Πολάκης δεν πρόκειται ποτέ να αποχωρήσει από τον βόθρο που έφτιαξε ο σύντροφος Τσίπρας»

Ενοχλήθηκε ξαφνικά λόγω θέσης

Κανονικά θα σκεφτόμουν ότι ο σύντροφος Νάσος Ηλιόπουλος ήταν μπουκωμένος για πάρα πολλά χρόνια. Μόνο έτσι θα μπορούσα να εξηγήσω το ότι κατάλαβε την ομοιότητα του κόμματός του με έναν βόθρο μόλις τις τελευταίες ημέρες. Μόνο ένα μπούκωμα θα μπορούσε να εξηγήσει την αδυναμία του να μυρίσει τη δυσωδία, που καθόλου δεν έχει αλλάξει από τότε που ο μπρόεδρος Τσίπρας έπιασε στα χέρια του το τιμόνι του κόμματος. Αλλά τον έχω ακούσει πολλές φορές να μιλάει σε ραδιόφωνο και τηλεόραση και τον έχω θαυμάσει σε εκείνο το βίντεο που μαζί με άλλους συντρόφους απειλεί φωνάζοντας «θα τρέχεις σαν τον Αίολο Κεντέρη/Πρετεντέρη Πρετεντέρη» και καταλαβαίνω ότι κανένα πρόβλημα δεν έχει με τους βόθρους και το περιεχόμενό τους και ότι το μόνο που στ’ αλήθεια τον ενοχλεί είναι το ότι, αντί να πετάει εκείνος τα λύματα, ξαφνικά βρέθηκε να είναι αυτός στον οποίο τα πετάνε.

Συνωνυμίες

Ακουσα ξανά τον υπουργό Οικονόμου να μιλάει για «προβλήματα που κληρονομήσαμε» και δεν ξέρω αν μιλάει σοβαρά ή αν συμμετέχει στο αστείο σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση είναι μόλις λίγων μηνών κι αυτό που συνδέει τον προηγούμενο πρωθυπουργό με τον νυν είναι μια απλή συνωνυμία.

Μιλάμε για προκλητική αδιαφορία

Το κακό δεν είναι που ο σύντροφος Πολάκης αποκάλυψε στοιχεία του ιατρικού φακέλου της συντρόφισσας Αναγνωστοπούλου. Στην πραγματικότητα, το τι κάνει ο ένας σύντροφος στον άλλον με αφήνει αδιάφορο (όταν δεν με πλημμυρίζει η αγαλλίαση που μόνο η χαιρεκακία μπορεί να προσφέρει). Το κακό είναι το ότι ο Ιατρικός Σύλλογος στον οποίο ανήκει ο αψύς Σφακιανός κάνει ό,τι κάνουν όλοι οι ιατρικοί σύλλογοι όταν τα μέλη τους παραβιάζουν νόμους και κανόνες: σφυρίζει αδιάφορα.

Συνειδήσεις

Αν κάποιος μου ζητούσε να του πω κάτι που θεωρώ αδύνατο να επιτευχθεί, θα ήταν η μείωση των τιμών στα σούπερ μάρκετ. Δεν μπορώ να σκεφτώ πώς είναι δυνατόν να καταπολεμηθεί η ακρίβεια με καταναλωτές που δεν έχουν την παραμικρή καταναλωτική συνείδηση.