Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η αναφορά του Νάσου Ηλιόπουλου κατά την διάρκεια της πανελλαδικής συνδιάσκεψης της ομάδας 6+6 περί βούρκου: «δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο, μετά τις τελευταίες επιθέσεις ο χώρος μοιάζει με βούρκο» φέρεται να είπε.

Αργά το απόγευμα της Κυριακής, σε ανάρτηση του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε τι εννοούσε: 

«Τι είναι βούρκος; Βούρκος είναι να απαντάς στην πολιτική κριτική με προσωπικές επιθέσεις. Βούρκος είναι να διαστρεβλώνεις μια φράση και στη συνέχεια να συντονίζεις ένα ψηφιακό λιντσάρισμα. Βούρκος είναι να κάνεις πολιτική με ψέματα». Τονίζει ότι είναι στην Αριστερά και στον Συνασπισμό από το 2001 και σημειώνει: «Το κόμμα μου, οι σύντροφοι μου, οι αγώνες μας δεν είναι βούρκος. Είναι η ζωή μου. Και αυτό για μένα είναι αδιαπραγμάτευτο».

Με το ένα πόδι εκτός

«Δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο, μετά και τις τελευταίες επιθέσεις ο χώρος μοιάζει με βούρκο» φέρεται να είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος στην πανελλαδική τηλεδιάσκεψη της ομάδας Αχτσιόγλου που συνεδριάζει από τις 11.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr να έκανε τη βασική εισήγηση και κρίνοντας κανείς από το περιεχόμενό της η συνάντηση που είχε πριν από λίγες μέρες με τον Αλέξη Τσίπρα δεν απέδωσε καρπούς. Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να μην αποχωρήσει τώρα η τάση από το κόμμα, αλλά να δώσει χρόνο. 

Κατά τη διάρκεια της εισήγησης που έκανε ο Νάσος Ηλιόπουλος τέθηκε ένα πλαίσιο αρχικού προβληματισμού, καθώς, κατά πληροφορίες, η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ βαθαίνει και είναι μια κρίση σε εξέλιξη. Ο χώρος κινδυνεύει με χλεύη, όπως τονίστηκε.

Παράλληλα, η ρίζα της κρίσης στον χώρο για τα στελέχη της τάσης είναι θέμα πολιτικών επιλογών και όχι κατασκευής ενός εσωτερικού εχθρού, όπως επισημάνθηκε, τη στιγμή που η ηγετική ομάδα αρνείται να το αντιληφθεί. Μάλιστα, μετά και τις τελευταίες επιθέσεις, ο χώρος αρχίζει να μοιάζει με βούρκο, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στην υπό εξέλιξη συνεδρίαση.