Τα περί «βούρκου» στον ΣΥΡΙΖΑ που ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος, άλλοτε στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, στην εισήγησή του στην πανελλαδική τηλεδιάσκεψη της ομάδας Αχτσιόγλου, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

«Έστω με πολύ μεγάλη καθυστέρηση καλωσορίζουμε μια μερίδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο 2023», είπε, ερωτηθείς σχετικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Παύλος Μαρινάκης. Συμπλήρωσε ότι «δυστυχώς ο βούρκος αυτός δεν ξεκίνησε τους τελευταίους μήνες που υπάρχει μια έντονη εσωκομματική αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή αντιλαμβάνομαι και την αφορμή, νομίζω ότι είναι γνωστά όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν, οι προσωπικές απειλές, οι επιθέσεις, να βάλουμε φυλακή τους πολιτικούς μας αντιπάλους, οι επιθέσεις σε δημοσιογράφους. Δυστυχώς κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ τα έβλεπαν δεν μιλουσαν. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Το σημαντικό είναι να αντιπαρατιθέμεθα πολιτικά και με σκληρή κριτική και να αφήσουμε στην άκρη τις προσωπικές επιθέσεις».

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως είναι σημαντικό εργαλείο οι δημοσκοπήσεις, αποτυπώνουν τη φωτογραφία της στιγμής. «Είναι σημαντικό ότι αποτυπώνεται η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Δεν εφησυχάζουμε. Το χρέος μας είναι να δίνουμε όλο και περισσότερες λύσεις. Από εκεί και πέρα παρατηρούμε δημοσκοπική αλλαγή στη δεύτερη θέση. Δεν επηρεάζει την πολιτική μας. Σημασία έχει εμείς να είμαστε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικοί», τόνισε.