Την ευκαιρία να αποσαφηνίσει τι εννοούσε με τη λέξη «βούρκος» έδωσαν στον Νάσο Ηλιόπουλο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συντάσσονται με τον Στέφανο Κασσελάκη. Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα στην εισήγησή του στην πανελλαδική τηλεδιάσκεψη της ομάδας Αχτσιόγλου σημείωσε μεταξύ άλλων πως «δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο, μετά και τις τελευταίες επιθέσεις ο χώρος μοιάζει με βούρκο». 

Της διαρροής ακολούθησε ολομέτωπη επίθεση. Έλενα Ακρίτα και Ελένη Αυλωνίτου τον στοχοποίησαν με την πρώτη να του εύχεται και καλό... δρόμο. «Νάσο, καλό δρόμο κι απ’ το πεζοδρόμιο. Για να μην πω τίποτα χειρότερο πάνω στην οργή και τη θλίψη μου» έγραψε μεταξύ άλλων η πρώτη με τη δεύτερη να σημειώνει «όλος ο κόσμος που παραμένει στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και είμαστε πολλοί, γιατί είμαστε με το κόμμα και τον εκάστοτε εκλεγμένο πρόεδρο, είμαστε κατά τον κ. #Ηλιόπουλο «ο βούρκος»! Εμείς με το λαό και εκείνοι με την καρέκλα αγκαλιά!!!». 

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ακολούθησε χαμός στοχοποιώντας τον Νάσο Ηλιόπουλο ο οποίος αποφάσισε να πάρει θέση. 

«Από το μεσημέρι με βάση διαρροές έχει ανοίξει μια συζήτηση περί βούρκου. Επειδή με αφορά προσωπικά ας βάλουμε λοιπόν τα πράγματα σε μία σειρά. Τι είναι βούρκος; Βούρκος είναι να απαντάς στην πολιτική κριτική με προσωπικές επιθέσεις. Βούρκος είναι να διαστρεβλώνεις μια φράση και στη συνέχεια να συντονίζεις ενα ψηφιακό λιντσάρισμα. Βούρκος είναι να κανεις πολιτική με ψέματα. Είμαι στην Αριστερά και στον Συνασπισμό από το 2001. Το κομμα μου, οι σύντροφοι μου, οι αγώνες μας δεν ειναι βούρκος. Είναι η ζωη μου. Και αυτο για μένα είναι αδιαπραγμάτευτο» έγραψε χαρακτηριστικά όχι μόνο δίχως να ανακαλεί τον χαρακτηρισμό αλλά αντιθέτως τον διευκρινίζει χρεώνοντάς τον σε εκείνους που αντί της πολιτικής επενδύουν στις προσωπικές επιθέσεις και φωτογραφίζοντας εκτός άλλων τον Παύλο Πολάκη για την επίθεση στη Σία Αναγνωστοπούλου. 

Στην κόντρα μπήκαν και όλα τα γνωστά τρολ που αναλαμβάνουν τις δύσκολες δουλειές για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. «Πάντως, όσο κάποιοι λένε ότι θα φύγουν κι όλο μένουν κ μιλάνε για «βούρκους» κι εμείς τους απαντάμε «νυφίτσες της Στέπας» κι άλλα τέτοια ωραία, να θυμούνται ότι, αν τελικά φύγουν, θα πρέπει να παραδώσουν την έδρα. Αν απαντήσουν πως δεν την παραδίδουν, παρά την υπογραφή-δέσμευση, του αγαπημένου τους καταστατικού, διότι τάχα την κατέχουν με τον ΣΥΡΙΖΑ κι όχι με το κόμμα Κασσελάκη, να τους θυμίσω απλά, ότι εκείνος ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν επί Τσίπρα. Ο Τσίπρας σήμερα, παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη. Άρα, θα πρέπει να παραδώσετε την έδρα ως αριστεροί που εκλεγήκατε επί Τσίπρα. Σε διαφορετική περίπτωση, ισχύει το αποστάτες που είπε ο Πρόεδρος. Ντρέτα» έγραψε η Πεν Νταλαούρα ενώ η marka2 επιχείρησε και ερμηνεία: «Να δεις που βούρκο εννουσε την Αχτσιογλου και δεν το καταλάβαμε και ίσως να ζητήσει και συγγνώμη μετά γιατί τα άθλια τρολ του σκοτεινού διαδικτύου διστρεβλωσαν τα λόγια του».

Ο Νάσος Ηλιόπουλος φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr να έκανε τη βασική εισήγηση και κρίνοντας κανείς από το περιεχόμενό της η συνάντηση που είχε πριν από λίγες μέρες με τον Αλέξη Τσίπρα δεν απέδωσε καρπούς. Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να μην αποχωρήσει τώρα η τάση από το κόμμα, αλλά να δώσει χρόνο. 

Κατά τη διάρκεια της εισήγησης που έκανε ο Νάσος Ηλιόπουλος τέθηκε ένα πλαίσιο αρχικού προβληματισμού, καθώς, κατά πληροφορίες, η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ βαθαίνει και είναι μια κρίση σε εξέλιξη. Ο χώρος κινδυνεύει με χλεύη, όπως τονίστηκε.

Παράλληλα, η ρίζα της κρίσης στον χώρο για τα στελέχη της τάσης είναι θέμα πολιτικών επιλογών και όχι κατασκευής ενός εσωτερικού εχθρού, όπως επισημάνθηκε, τη στιγμή που η ηγετική ομάδα αρνείται να το αντιληφθεί. Μάλιστα, μετά και τις τελευταίες επιθέσεις, ο χώρος αρχίζει να μοιάζει με βούρκο, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στην υπό εξέλιξη συνεδρίαση.