τροχαίο δυστύχημα (το)

1.ακραίο φυσικό φαινόμενο που έχει αποτέλεσμα το θάνατο επιβατών μεταφορικών μέσων που κινούνται στο οδικό δίκτυο, «κάθε φορά που βγαίνω στον δρόμο νιώθω εντελώς απροστάτευτος από τα τροχαία δυστυχήματα και απορώ γιατί το 112 δεν μου στέλνει κάποιο μήνυμα», 2. οτιδήποτε πολύ σημαντικό με οποίο αρνείται να ασχοληθεί η πολιτεία, παρότι εμπίπτει στις αρμοδιότητές της, «πολύ φοβάμαι ότι όσο δεν υπάρχει αντιπολίτευση τόσο θα πληθαίνουν τα τροχαία δυστυχήματα»

Οταν 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ένα σιδηροδρομικό δυστύχημα συγκλονιστήκαμε, διαμαρτυρηθήκαμε και γενικώς αντιδράσαμε όπως πρέπει να αντιδρά μια κοινωνία μπροστά σε θανάτους που θα μπορούσαν να αποφευχθούν αν το κράτος λειτουργούσε όπως πρέπει. Περιέργως η μοναδική αντίδραση για τους πολλαπλάσιους νεκρούς των τροχαίων δυστυχημάτων είναι η αδιαφορία, παρότι πολλοί από τους συμπολίτες που έχουν σκοτωθεί στον δρόμο θα ήταν ζωντανοί αν η πολιτεία έκανε τη βασικότερη από τις δουλειές της και επέβαλλε τον νόμο. Δυστυχώς η απροθυμία της πολιτείας, που είναι υπεύθυνη για εκατοντάδες νεκρούς κάθε χρόνο, συναντά την αυτοκτονική απάθεια μιας κοινωνίας που αποδέχεται μοιρολατρικά ακόμα και τους θανάτους που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί. Μιας κοινωνίας που διεκδικεί πολλών ειδών μεταρρυθμίσεις, αγνοώντας τη σημαντικότερη. Αυτή χωρίς την οποία όλες οι υπόλοιπες κινδυνεύουν να παραμείνουν ωραία σχέδια στο χαρτί: τη μεταρρύθμιση της εφαρμογής και επιβολής του νόμου.

Εκτόπισμα

Προφανώς ο Στέφανος ο Κασσελάκης και η ηγετική του ομάδα είναι για πολλά γέλια, αλλά και οι σύντροφοι που αποχωρούν από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι καθόλου καλύτεροι. Το αντίθετο μάλιστα. Σκεφτείτε ότι μιλάμε για ανθρώπους με τόσο μικρό πολιτικό εκτόπισμα και τόσο μικρή πολιτική επιρροή που κατάφεραν να ηττηθούν ακόμα και από τον Κασσελάκη.

Καλή εποχή για τους αστρολόγους

Διαβάζω ότι το «19ο Πανελλήνιο Ομοιοπαθητικό Συνέδριο», το οποίο διεξήχθη το Σαββατοκύριακο που πέρασε, τελούσε υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας και του Ιατρικού Συλλόγου και σκέφτομαι ότι είναι μια καλή εποχή για να οργανώσουν συνέδριο οι ξεματιάστρες και οι αστρολόγοι. Ολο και κάποιο υπουργείο ή κάποιος επιστημονικός σύλλογος θα βρεθεί να βοηθήσει.

Σφηνάκια

Είδα τον ηγέτη της Τζάκρη, τον γοητευτικό Στέφανο, να ετοιμάζει σφηνάκια σε μπαρ των Σπετσών και σκέφτηκα πόσο άδικοι έχουμε υπάρξει και εξακολουθούμε να είμαστε μαζί του. Γιατί το λέω αυτό; Μα επειδή όπως φάνηκε από τα πλάνα, ολοφάνερα υπάρχουν και πράγματα που ξέρει να κάνει καλά.