μιλέι (ο) 1. άνθρωπος ασταθούς ψυχολογικής κατάστασης «το μόνο πιο επικίνδυνο από τους άχρηστους ηγέτες είναι οι μιλέι ηγέτες» 2. αυτός που έχει γελοίο κούρεμα «ποιος νομίζεις ότι ήταν πιο μιλέι, ο Τραμπ ή ο Μπόρις Τζόνσον;» 3. γραφικός «τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τα μιλέι ηλιοβασιλέματα της Σαντορίνης και το ακόμα πιο μιλέι χεροκρότημα των τουριστών όταν ο ήλιος δύει»

Δυστυχώς τα έχουν μπερδέψει

Δεν καταλαβαίνω τον ενθουσιασμό «φιλελεύθερων» και «συντηρητικών» συμπολιτών (σε εισαγωγικά γιατί πρόκειται για λέξεις που σημαίνουν πάρα πολλά και τίποτα ταυτοχρόνως) για τον νέο πρόεδρο της Αργεντινής. Η παραληρηματικά τοξική προσωπικότητά του που τον κάνει να μοιάζει με Πολάκη που έχει πάρει έκστασι σε συνδυασμό με τη φανερή απώλεια κάθε αίσθησης του γελοίου, τίποτα καλό δεν μπορεί να σημαίνει για τους φουκαράδες τους Αργεντινούς. Το καραγκιοζιλίκι ως πολιτική στάση δεν είναι κάτι που αξίζει χειροκρότημα και δείχνει πολίτες που δεν μπορούν να διαχωρίσουν την τηλεθέαση με μια εκλογική διαδικασία επειδή έχουν μπερδέψει την πολιτική με ριάλιτι ή με τις εκπομπές της Αννίτας της Πάνια. Δυστυχώς γι’ αυτούς, σε αντίθεση με τις τηλεοπτικές εκπομπές, η διακυβέρνηση μιας χώρας έχει πραγματικές συνέπειες και για τη χώρα και για τους κατοίκους της.

Σύρματα

Παρατηρώντας τη στάση της Διεθνούς Αμνηστίας στην προσπάθεια του Ισραήλ να εξοντώσει τους τρομοκράτες της Χαμάς και συνδυάζοντάς τη με τη στάση της στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία καταλαβαίνω ότι στο σήμα της η ίδια δεν είναι το κεράκι, αλλά το συρματόπλεγμα.

Είναι αυτό που δείχνει ότι είναι

Για να πω και του τοξικού το δίκιο, ο πρόεδρος Μιλέι έχει την εντιμότητα να μην αφήνει καμία αμφιβολία για την πλήρη απουσία σοβαρότητας από την οποία πάσχει. Οπως ο Ντόναλντ ο Τραμπ ή ο Μπόρις ο Τζόνσον δηλώνει ευθέως το ποιόν της προσωπικότητάς του με το μαλλί του το οποίο (όπως και στους δυο πρώην ηγέτες ΗΠΑ και Ηνωμένου Βασιλείου) είναι αντίστοιχης σαφήνειας με μια κόκκινη μπαλίτσα στη μύτη.

Γερανοί

Τα μποτιλιαρίσματα χιλιομέτρων εξαιτίας ακινητοποιημένων οχημάτων εξακολουθούν να είναι καθημερινό φαινόμενο στον Κηφισσό παρά τις εξαγγελίες για γερανούς της τροχαίας που θα απομάκρυναν γρήγορα τα οχήματα. Δυστυχώς, κανείς δεν είχε προβλέψει ότι οι γερανοί με ρόδες (σε αντίθεση με τους γερανούς τα πουλιά) δεν μπορούν να πετάξουν.