Με μία πρόβλεψη που παραπέμπει σε ένα δικό του σύνθημα -το «ας κάνουμε την Αμερική μεγάλη ξανά» συνεχάρη ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τον νέο πρόεδρο της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι. Πιο συγκεκριμένα, ο Τραμπ προέβλεψε πως ο Μιλέι θα κάνει τη χώρα του, την Αργεντινή, «πραγματικά μεγάλη ξανά». Αξίζει να αναφερθεί πως ο Μιλέι έχει εκφράσει τον θαυμασμό του για τον Τραμπ. 

Από τους πρώτους που συνεχάρηκαν τον Μιλέι, πέρα από τον Τραμπ, ήταν και ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος έκανε λόγο για «ειλικρίνεια, πρόοδο και ελευθερία». Οι οπαδοί του προχωρούν ένα βήμα πιο πέρα και λένε ότι μετά τη νίκη του Μιλέι, θα δούμε την νίκη του Τραμπ στις προεδρικές του 2024 και του Μπολσονάρο στις προεδρικές του 2026. 

Ο Μπολσονάρου ανακοίνωσε ακόμη ότι θα παρευρεθεί στην ορκωμοσία του Μιλέι στο Μπουένος Άιρες, που θα γίνει το Δεκέμβριο, και δημοσίευσε πλάνα από μια φιλική βιντεοκλήση με τον εκλεγμένο πρόεδρο της Αργεντινής. «Είμαι πραγματικά χαρούμενος, έχετε μεγάλη δουλειά μπροστά σας ... και είναι μια δουλειά που υπερβαίνει την Αργεντινή», είπε ο πρώην ηγέτης της Βραζιλίας. «Ευχαριστώ!» ήταν η απάντηση του Μιλέι.

Συγχαρήτηρια από ακροδεξιούς ηγέτες - Το μήνυμα του Ζελένσκι 

Ο Αντρέ Βεντούρα, ο ηγέτης της ακροδεξιάς οργάνωσης της Chega! στη Πορτογαλία, πανηγύρισε για τον «αγώνα του Μιλέι για την υπεράσπιση της κοινωνίας», ενώ και ο Ματέο Σαλβίνι, της ακροδεξιάς Λέγκας της Ιταλίας, έστειλε τα συγχαρητήριά του. Ο Σαντιάγο Αμπασκάλ, ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος Vox στην Ισπανία, δήλωσε ότι ο Μιλέι άνοιξε «έναν δρόμο μέλλοντος και ελπίδας για τους Αργεντινούς και όλη τη Λατινική Αμερική».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η πρόεδρος της Ουγγαρίας Καταλίν Νοβάκ. Αλλά συγχαρητήρια για την εκλογή του δέχτηκε ο Μιλέι, μέσα από ένα tweet, και από τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος τόνισε ότι ο νέος πρόεδρος της Αργεντινής έχει ταχθεί ανοικτά υπέρ του Κιέβου.

«Συγχαρητήρια στον Χαβιέρ Μιλέι για τη ευρεία νίκη του στις προεδρικές εκλογές της Αργεντινής. Εκτιμώ την καθαρή στάση του για την υποστήριξη της Ουκρανίας. Προσδοκώ να εργαστούμε για να ενισχύσουμε τη συνεργασία των δύο χωρών και να αποκαταστήσουμε τη διεθνή τάξη στη βάση του διεθνούς δικαίου», έγραψε συγκεκριμένα.