νοικοκύρης (ο) 1. άνθρωπος που του αρέσει η τάξη «μόνο αν μπεις μέσα στο σπίτι του Γιώργου θα καταλάβεις τι νοικοκύρης είναι» 2. άνθρωπος που ζει με σύνεση και εγκράτεια, συντηρητικός «ο Νίκος ούτε ξενυχτάει ούτε καταχρήσεις κάνει και πάντα είναι μακριά από υπερβολές... ο άνθρωπος είναι νοικοκύρης» 3. αυτός τον οποίο απεχθάνεται ένας πραγματικός αριστερός «σύντροφοι, όλα μπορώ να τα ανεχτώ, αλλά όχι το να δω νοικοκύρηδες στο κόμμα μας»

Συνασπισμός νομοταγούς αριστεράς

Τελικά, ο Στέφανος ο Κασσελάκης φαίνεται πως δεν ήρθε για να καλύψει κάποιο ανύπαρκτο κενό στον συνωστισμό της Αριστεράς, αλλά το ολοφάνερο κενό που βρίσκεται δεξιότερα του κέντρου και αριστερότερα της ακροδεξιάς. Το κενό στην παραδοσιακή, συντηρητική δεξιά η οποία έχει μείνει χωρίς εκπροσώπηση και ηγεσία. Ή μάλλον είχε μείνει χωρίς εκπροσώπηση και ηγεσία μέχρι προχτές που ο ηγέτης της Τζάκρη είπε «το νέο το οποίο φέρνω είναι μια επιστροφή στην παλιά νοικοκυρεμένη Ελλάδα, στην Ελλάδα που ο νοικοκύρης είχε το σπίτι του καθαρό, τηρούσε τους νόμους, είχε ενδιαφέρον και ενσυναίσθηση για τον γείτονά του». Αργότερα και για να μην του θυμώσουν ο Πολάκης και η Ξινή Κυρία έκανε μια σχεδόν απολογητική ανάρτηση στο Χ στην οποία γράφει ότι δεν πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στα λόγια του, αλλά νομίζω πως είναι πια αργά. Η ελληνική παραδοσιακή Δεξιά, η Δεξιά των «νοικοκυραίων» έχει ήδη τον αρχηγό της.

Απαραίτητες

Αλλος ένας εγκληματίας, ο Σύρος που αποπειράθηκε να βιάσει γυναίκες και παιδιά στα Εξάρχεια, ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη χάρη στις ιδιωτικές κάμερες που έτυχε να πιάσουν τη δράση του. Πρόκειται για άλλη μια απόδειξη όχι μόνο του πόσο απαραίτητη είναι η τοποθέτηση καμερών σε όλο το Λεκανοπέδιο αλλά και το ποιους υπερασπίζονται όσοι δεν τις θέλουν.

Ολα έγιναν κάπως πιο ξεκάθαρα

«Χρειάζεται ψυχανάλυση το ότι αυτήν τη στιγμή έχουμε δύο πάμπλουτους, τον Κασσελάκη και τον Κόκκαλη, που διεκδικούν τα ιμάτια της ριζοσπαστικής Αριστεράς» είπε ο Πέτρος ο Τατσόπουλος. Δεν ξέρω γιατί δεν έβαλε μέσα και τον επίσης πλούσιο Τσακαλώτο, αλλά ελπίζω ότι –έστω και καθυστερημένα– τώρα πια να κατάλαβε γιατί η συγκεκριμένη Αριστερά είναι γνωστή και ως «Αριστερά του χαβιαριού».

Περασμένα

Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά δεν νομίζω ότι είναι πολύ καλή ιδέα να επικαλούνται ακόμα την πετυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης. Ο καιρός περνάει και φοβάμαι πως όσο περνάει τόσο περισσότερο θα μοιάζουν να λένε «περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις».