σούνακ (ο) 1. αυτός που είναι ιδιαιτέρως ανώριμος, αυτός που κάνει σαν παιδί «σταμάτα να είσαι σούνακ και δώσε πίσω το σουβλάκι που πήρες από τον Γιώργο» 2. αυτός που φοβάται εύκολα, φοβιτσιάρης «ο Νίκος είναι τόσο σούνακ που ακόμα και τώρα που έκλεισε τα σαράντα δεν μπορεί να κοιμηθεί χωρίς τον αρκούδο του και αναμμένο το φως» 3. αυτός που τα χάνει, πανικόβλητος «όταν η ομάδα έμεινε πίσω στο σκορ οι παίκτες ήταν τόσο σούνακ που δεν μπορούσαν να αλλάξουν σωστά ούτε δυο πάσες»

Αναμενόμενο από έναν τέτοιο τύπο

Δεν πρέπει να έχει κανείς μεγάλες απαιτήσεις από το πολιτικό προσωπικό μιας χώρας η οποία παρασύρθηκε σε (οδυνηρή όπως ήταν αναμενόμενο και πια αποδεικνύεται) έξοδο από την ΕΕ από παπατζήδες τύπου Φάραντζ και κυβερνήθηκε από έναν κλόουν σαν τον Μπόρις τον Τζόνσον. Συνεπώς τα παιδιαρίσματα του πρωθυπουργού Σούνακ δεν πρέπει να εκπλήσσουν κανέναν καθώς είναι απολύτως ταιριαστά με την κατάντια του Συντηρητικού κόμματος (το οποίο έχει το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης και για την κατάντια του Ηνωμένου Βασιλείου). Πανικόβλητος από την επερχόμενη, τσιπρικών διαστάσεων, εκλογική συντριβή (τα γκάλοπ δίνουν διαφορές από 16%-21%) ο από σπόντα πρωθυπουργός έκανε σαν κακομαθημένο παιδάκι που του παίρνουν το παιχνίδι του λίγο πριν το καταστρέψει εντελώς, προσφέροντας στον Ελληνα πρωθυπουργό την ευκαιρία να απολαύσει μια σπάνια στιγμή διακομματικής στήριξης και αποδεικνύοντας πως τελικά δεν είναι μόνο οι Ελληνες πολιτικοί αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ που δουλεύουν για τον Μητσοτάκη.

Επίκεντρο

Εκτός από τον Ελληνα πρωθυπουργό, η ανόητη αντίδραση Σούνακ ωφέλησε και το αίτημα για επιστροφή των Γλυπτών φέρνοντάς το στο επίκεντρο της βρετανικής πολιτικής σκηνής, παρότι είναι ένα ζήτημα το οποίο η Ντάουνινγκ Στριτ πολύ θα ήθελε να μη θιχτεί. Και να σκεφτείτε ότι αυτός ο νυν πρωθυπουργός θεωρείται από τους πιο σοβαρούς πολιτικούς.

Παραλίγο να κάνει «πατάτα»

Μιλώντας για διακομματική στήριξη να πούμε βέβαια ότι η πρώτη αντίδραση του ηγέτη της Τζάκρη στα όσα είπε για τα Γλυπτά του Παρθενώνα στη συνέντευξή του στο BBC ήταν αρνητική (προφανώς επειδή δεν είχε καταλάβει τι είχε ακούσει). Μετά, όταν του εξήγησαν ότι θα έμενε μόνος σαν συριζαίος σε εθνική γιορτή, τα μάζεψε και έβαλε κάποιον που καταλαβαίνει καλύτερα να τουιτάρει κάτι τις το διακομματικό.

Ανεξήγητο

Φαίνεται πως αυτοί που μένουν στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν μεγαλύτερο άχτι τον ηγέτη της Τζάκρη από αυτούς που φεύγουν. Διαφορετικά δεν εξηγείται η δήλωση του συντρόφου Θεοχαρόπουλου ο οποίος, στα σοβαρά και χωρίς να γελάει, είπε πως «αν ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές πάει πιο κάτω από το 17,8% τότε θα υπάρξει πρόβλημα».