Δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι ο πρωθυπουργός έστειλε ανθοδέσμη στον Βρετανό ομόλογό του προκειμένου να εκφράσει τις ευχαριστίες του για την απρέπεια που επέδειξε, αλλά είναι προφανές ότι δεν θα συνέβαινε ποτέ αυτό γιατί θα αποτελούσε προσβολή στο βρετανικό χιούμορ: και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως ευγενής που είναι δεν θα έκανε ποτέ κάτι που θα ταπείνωνε τον Ρίσι Σούνακ, όταν μάλιστα φρόντισε ο ίδιος με τη συμπεριφορά του να ξεπεράσει σε αγένεια κάθε προηγούμενο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένος από τη στάση του ομολόγου του, διότι, πέραν της απρέπειας και γενικώς της αχαρακτήριστης συμπεριφοράς για έναν πρωθυπουργό, ο Ρίσι Σούνακ... κατάφερε μια υπόθεση που πρωτίστως αφορά το Βρετανικό Μουσείο να τη μετατρέψει σε παγκόσμιο θέμα με τη δημοσιότητα που προκάλεσε η ακύρωση της συνάντησης, που στην ουσία ακυρώνει τον ίδιο και τον εκθέτει τόσο στη βρετανική όσο και στη διεθνή κοινή γνώμη.

Ωστόσο, έχει ενδιαφέρον η αντίδραση εκ μέρους του, η οποία σε καμία περίπτωση δεν απηχεί την άποψη της πλειονότητας των βρετανών για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, αφού θα πρέπει να εξηγήσει τι ήταν αυτό που τον ενόχλησε και... αφιέρωσε το φλέγμα του στη μνήμη του Ελγιν: ότι ο λόρδος ήταν κλέφτης ή ότι η Μόνα Λίζα είναι αρτιμελής στο Λούβρο; Οπως και να ’χει τον ευχαριστούμε για τη διεθνοποίηση της υπόθεσης.