Δικαίως οι δικηγόροι διαμαρτύρονται για την άστοχη δήλωση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Παναγιώτη Τσακλόγλου, για την οποία ζήτησε συγγνώμη.

Η εξίσωση του δικηγόρου με τον ντελιβερά προφανώς είναι προσβλητική και για τις δύο επαγγελματικές κατηγορίες, για διαφορετικούς λόγους, αλλά στην προκειμένη περίπτωση αδικεί τον υφυπουργό, ο οποίος διακρίνεται για την ευπρέπεια του χαρακτήρα του.

Ωστόσο, πολιτικά υπέπεσε σε σοβαρό λάθος, δηλώνοντας στην πρωινή εκπομπή του Action 24 ότι, αφού ένας ντελιβεράς βγάζει περισσότερα από έναν δικηγόρο, γιατί ο δεύτερος δεν γίνεται ντελιβεράς!

Ασχέτως αν απομονώθηκε η φράση στην απάντηση που έδωσε στο ερώτημα, ότι ένας δικηγόρος βγάζει λιγότερα από έναν ντελιβερά, ένας υπουργός δεν μπορεί να διατυπώνει αβίαστα απόψεις που δεν συνάδουν με την πολιτική της κυβέρνησης.

Από την άλλη, δικαιολογημένη η αντίδραση των δικηγόρων, αλλά υπερβολική ως προς την πολιτική διάσταση που δίνουν στο θέμα.

Εύκολα θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι επιχειρείται πολιτική εκμετάλλευση του όλου ζητήματος.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Τσακλόγλου, αντί να συγκρίνει δικηγόρους με ντελιβεράδες, θα μπορούσε να πει αυτό που όλοι έχουμε καταλάβει, και οι δικηγόροι περισσότερο: ότι στην Ελλάδα ο μεγάλος αριθμός δικηγόρων έχει αναπόφευκτα επιφέρει τη συρρίκνωση των αποδοχών τους.

Πόσοι να φάνε από μια πίτα που δεν περισσεύει;