Το τραγικό στην τραγωδία των Τεμπών συνίσταται στη μεθόδευση Ανδρουλάκη, με σκοπό να αποκομίσει κομματικά οφέλη, καθώς ζητάει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής –συνεπικουρούμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ–, αποδίδοντας ποινικές ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα, ενώ ακόμα δεν έχουν διερευνηθεί οι πραγματικές συνθήκες, που είναι και διαχρονικές.

Ως άλλος Οινόμαος, βγάζει συμπεράσματα για πράγματα που δεν γνωρίζει: «Τεκμαιρόμεθα τοις παρούσι ταφανή». Προφανώς οι λόγοι που το κάνει δεν είναι αυτοί που επικαλείται, αλλά η ευκαιρία που νομίζει ότι παρουσιάζεται να πλήξει ηθικά και πολιτικά την κυβέρνηση. Εάν πράγματι ενδιαφερόταν για την αλήθεια, θα τασσόταν κι αυτός, όπως η ΝΔ, με την πρόταση του ΚΚΕ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, ώστε εφόσον προκύψουν ευθύνες σε πρόσωπα να
ακολουθήσει η Προανακριτική.

Από την εν γένει στάση Ανδρουλάκη προκύπτει ότι δεν τον απασχολούν τέτοιου… είδους «λεπτομέρειες». Ακόμα και όταν η πρόταση που καταθέτει σήμερα στερείται σοβαρότητας, καθώς για τα περιγραφόμενα σ’ αυτήν δήθεν αδικήματα δεν προκύπτουν στοιχεία, ούτε καν ενδείξεις. Το πολιτικό συμπέρασμα είναι ότι δεν επιδιώκει να πάρει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να κάνει το ΠΑΣΟΚ… ΣΥΡΙΖΑ.