Ο Νίκος Ανδρουλάκης ζει σ’ ένα δικό του ηλιακό σύστημα. Νομίζει ότι όλα και όλοι κινούνται σε τροχιά γύρω από τον πράσινο ήλιο.

Και άντε να του δώσεις να καταλάβει ότι οι σχέσεις που είχε καλλιεργήσει ο Ανδρέας Παπανδρέου με τον αραβικό κόσμο, πέραν του ότι είχαν οδηγήσει την Ελλάδα σε απομόνωση, επί της ουσίας είχαν αντίκρισμα μόνο για το ΠΑΣΟΚ, που λόγω των σχέσεων του με τα εκεί αυταρχικά καθεστώτα, απολάμβανε… ειδικών προνομίων.

Περασμένα-ξεχασμένα, αλλά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει μια εμμονή να μας θυμίζει ότι η παράταξη για την οποία επαίρεται, τη δεκαετία του 1980, είχε κατορθώσει η Ελλάδα να είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που δεν είχε αναγνωρίσει επίσημα το Ισραήλ!

Ευγενής άνθρωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, του συνέστησε να διαβάσει λίγο περισσότερο για την ιστορία του κόμματός του, παραλείποντας να τον παραπέμψει σε πρωτοβουλίες εκείνης της περιόδου με αντιδυτικά χαρακτηριστικά.

Οσο για τη «μεγάλη παρακαταθήκη του ΠΑΣΟΚ», θα μπορούσε να είναι και ανέκδοτο αν το έλεγε ο Τοτός. Το είπε, όμως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και έχει την ίδια βαρύτητα με το πεδίο του.