Η αντίληψη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κερδίζει γιατί δεν έχει αντίπαλο είναι παντελώς λανθασμένη που βασίζεται σε μια εξίσου λανθασμένη αντίληψη περί κυριαρχίας της Αριστεράς, που κατά βάση διαμορφώθηκε λόγω του ενοχικού συνδρόμου από το οποίο έπασχε η Δεξιά και καταλλήλως αξιοποιούσαν οι δυνάμεις της Αριστεράς.

Οι αντίπαλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη χάνουν γιατί έχουν αντίπαλο έναν πολιτικό που απέδειξε διαχειριστική επάρκεια, πολιτική ωριμότητα και συνέπεια στην επίτευξη του στόχου. Με τις αδυναμίες του, τα λάθη του, υπερέχει εμφανώς γιατί η πλειοψηφία των πολιτών διακρίνει σ’ αυτόν έναν επαναστάτη της σταθερότητας.

Τον πολιτικό που αλλάζει την οπτική με την οποία αντιμετωπίζει η ΝΔ τα πράγματα, συνακόλουθα την οπτική με την οποία βλέπουν οι πολίτες τη ΝΔ, φέρνοντας το Κέντρο κοντά στη Δεξιά και βάζοντας απέναντι τα ξεθωριασμένα λάβαρα και τα παρωχημένα συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης, προσπαθώντας απεγνωσμένα να εμφανιστούν ως… συνεχιστές του σοσιαλιστικού παραδόξου, επιβεβαιώνουν καθημερινά ότι είναι ανεπαρκείς αφηγητές ενός παρελθόντος που ηττάται από τον διαμορφωτή του μέλλοντος.