Οι Eλληνες και οι Ελληνίδες θα πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι γιατί η Ελλάδα στάθηκε ξανά με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας και ασφαλείς γιατί η χώρα έχει απαλλαγεί από τα κόμπλεξ του παρελθόντος. Η στάση της στο ψήφισμα του ΟΗΕ δεν ήταν απλά η ενδεδειγμένη έναντι της πάγιας θέσης της για τη δημιουργία δύο κρατών, αλλά και ορθή έναντι των αξιών του δυτικού πολιτισμού. Η κυβέρνηση στάθηκε συνεπής με αυτές τις αρχές από την πρώτη στιγμή, καταδικάζοντας ρητά τη σφαγή των αμάχων Iσραηλινών από τη Χαμάς.

Αντιθέτως, πρέπει να ντρέπονται αυτοί που με ψηφίσματα εκδηλώνουν υπολανθάνουσα αντισημιτική στάση. Παρ’ όλα αυτά, η Ελλάδα, συντασσόμενη με την πλειονότητα των κρατών-μελών της ΕΕ, απείχε ώστε να διευκολυνθεί η πλειοψηφία των δύο τρίτων, ενώ υπερψήφισε τροπολογία του Καναδά για τη ρητή καταδίκη της τρομοκρατικής δράσης της Χαμάς.

Aραγε αυτοί που επικρίνουν την κυβέρνηση μπορούν να μας πουν γιατί στο ψήφισμα δεν υπάρχει αναφορά στη Χαμάς; Μήπως γιατί δεν έχουν το θάρρος να ομολογήσουν ότι το Ισραήλ δικαιούται να ζει με ασφάλεια και οι Παλαιστίνιοι να απελευθερωθούν από τα δεσμά των ισλαμοφασιστών;