Θα ανοίξουν οι «πύλες της κολάσεως» απειλεί το Ιράν και επισημαίνει ο διεθνής Τύπος, αλλά δεν διευκρινίζει πότε... είχαν κλείσει. Διότι το τραγικό περιστατικό στις Βρυξέλλες έρχεται να βεβαιώσει ότι οι «πύλες της κολάσεως» είχαν ανοίξει εδώ και χρόνια ώστε να εισβάλουν οι τρομοκράτες ισλαμιστές και να τις ανοίξουν εκ των έσω. Και αυτή η πραγματικότητα δεν αφορά την καρδιά της Ευρώπης μόνο, αλλά και τα «σπλάχνα» της, εν προκειμένω αρκετές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπου οι ισλαμιστές αποτελούν «κράτος» μέσα στα κράτη-μέλη της Ε.Ε.

Προφανώς όσοι εκπλήσσονται μάλλον υποκρίνονται, θέλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο να κρύψουν τις ευθύνες που τους αναλογούν. Και ασφαλώς αυτοί δεν είναι άλλοι παρά όσοι χειρίζονται τον βαρύ φάκελο του μεταναστευτικού, επιτρέποντας με δικαιολογία τα ατομικά δικαιώματα την de facto επιβολή της Σαρία, εκεί όπου οι γειτονιές έχουν μετατραπεί σε γκέτο. Η τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ αναζωπύρωσε τη φωτιά που σιγόκαιγε: Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα που αποφεύγουν να αντιμετωπίσουν τα ευρωπαϊκά κράτη, θυσιάζοντας βασικές αξίες του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Αντί, λοιπόν, η Ευρώπη να επινοεί διαρκώς μέτρα καταστολής, αντί να επιμένει σε πολιτικές ενσωμάτωσης των μεταναστών που έχουν αποτύχει, πρέπει άμεσα να αποφασίσει για την ύπαρξή της: οι Ευρωπαίοι ηγέτες να συμφωνήσουν ότι οι αξίες του ευρωπαϊκού πολιτισμού δεν «πωλούνται», όπως οι ποδοσφαιρικές ομάδες στο Κατάρ ή στη Σαουδική Αραβία, και αναλόγως να δράσουν.