«Είμαι έτοιμος να συνεργαστώ με το προοδευτικό κέντρο και την Αριστερά, αλλά με συμμαχίες στη βάση»: Τάδε έφη Νίκος Ανδρουλάκης από την Αθήνα, που εντός ολίγων μηνών θα έχει δήμαρχο Δούκα. Η απάντηση αναρτώμενη στα κοινωνικά δίκτυα ήρθε από τις ΗΠΑ: «Καληνύχτα σας από τη Νέα Υόρκη», Στέφανος! Δύο πρόεδροι του λεγόμενου «προοδευτικού» χώρου που έχουν... κάτι να πουν για τις προοπτικές που διανοίγονται για το μέλλον της χώρας. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμος να συνεργαστεί (;) με τους προαναφερόμενους χώρους (αλήθεια ο ίδιος πού εντάσσεται;), ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μάς καληνυχτίζει από τη Νέα Υόρκη, όπου μάθαμε ότι τελικά δεν πήγε να μαζέψει τα πράγματά του, αλλά για να παντρευτεί. Αυτός δεν άφησε το γάμο να πάει για πουρνάρια, εν προκειμένω να συμμετέχει διά ζώσης στην Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ. Και η επιλογή του δικαιώθηκε εκ του αποτελέσματος: Το Συνέδριο θα γίνει τον Φεβρουάριο χωρίς (κατά πάσα βεβαιότητα) «Ομπρέλα» κι ας βρέχει μέχρι τότε αποχωρήσεις. 

Αυτά τα ωραία συμβαίνουν στις εναλλακτικές προτάσεις διακυβέρνησης απέναντι στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που από την πλευρά του ακολουθεί το... δόγμα του JFK, «όταν η συνέχεια γίνεται ζόρικη, οι ζόρικοι συνεχίζουν». Προφανώς τα ζόρια του λεγόμενου προοδευτικού χώρου, τα οποία στο κάτω κάτω δεν απασχολούν την κοινωνία, διαφέρουν από τα πραγματικά ζόρια (π.χ. ακρίβεια), τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση.