Ο Χρήστος Σπίρτζης επιμένει να υποστηρίζει πως πρέπει να υπάρξει συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ σχεδόν καθημερινά. Και σχεδόν καθημερινά πάει και ένα βήμα παραπέρα. Την Τετάρτη δήλωσε ότι τα δύο κόμμα δεν πρόκειται να δούν κυβέρνηση μόνα τους, ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα.

Μιλώντας στο Open, o πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και εκ των ηγετικών του στελεχών επί Αλέξη Τσίπρα, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «μπορείς να βρεις χιλιάδες δηλώσεις στελεχών και των δυο κομμάτων, για να πεις ότι δεν μπορεί να γίνει αυτή η συνεργασία. Το θέμα είναι αν τα δυο κόμματα αυτά συγκροτημένα, αποφασίσουν στα όργανά τους δημοκρατικά, να έχουν μια συμπόρευση. Αν θέλετε την προσωπική μου άποψη. Αν δεν έχουν μια τέτοια αντίληψη και δεν αναπτύξουν μια άλλη λογική, πολύ απλά θα υπάρξουν πρωτοβουλίες, που θα υπερβούν τα δυο κόμματα».

Συνέχισε επίσης διευκρινίζοντας ότι «το λέω γιατί δεν υπάρχουν πολιτικά κενά» για να απαντήσει σε ερώτηση αναφορικά με το τι ακριβώς εννοεί όταν λέει μιλά για «πολιτικό κενό» σημείωσε: «Δεν υπάρχει εναλλακτική κυβερνητική πρόταση».

Η αλήθεια είναι ότι όντως δεν υπάρχει εναλλακτική κυβερνητική πρόταση, όπως και ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ καταγράφουν ποσοστά που προσομοιάζουν με… χαμηλές πτήσεις, κάτω από τα… ραντάρ. Αποτυπώθηκε αυτό στις εθνικές εκλογές, επιβεβαιώθηκε στις αυτοδιοικητικές, όσο και αν επιχειρούν να πείσουν πως… νίκησαν. Το μεν ΠΑΣΟΚ με σημαία τον Δήμο Αθηναίων και την περιφέρεια Θεσσαλία, ο ΣΥΡΙΖΑ διά της… στήριξης των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ.