Την εκτίμηση ότι «ήρθε το πλήρωμα του χρόνου ώστε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσουν κοινό μέτωπο, να βρουν την ελάχιστη πολιτική συμφωνία που θα τους επιτρέψει τη συμπόρευση», εξέφρασε ο Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, θέτοντας ως ορίζοντα τις ευρωεκλογές.

Ήδη από χθες, οπότε και έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών φούντωσαν τα συνεργασία για μελλοντική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, με τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου και τον Στέφανο Κασσελάκη να κάνουν λόγο για ανατροπή από προοδευτικές δυνάμεις.  Αμφότεροι, βέβαια, προσπερνούν ότι τα κύρια πολιτικά μηνύματα στάλθηκαν στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ενώ η δύναμη των κομμάτων καταγράφηκε με σαφήνεια στις βουλευτικές εκλογές πριν από τρεις μήνες. 

«Αν αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας, θα οδηγηθούμε εκεί ώστε να υπάρχει ενιαία εκπροσώπηση του δημοκρατικού κόσμου», είπε ο Χρήστος Σπίρτζης. Ερωτηθείς για το ποιος θα ηγηθεί μιας τέτοιας προσπάθειας, καθώς τα εν λόγω κόμματα έχουν νέους ηγέτες, απάντησε ότι υπάρχουν πολλές διαδικασίες, όπως να επιλεγεί ύστερα από ένα κοινό συνέδριο ή από πολιτική συμφωνία.

Δεν μπορεί να αναλώνονται τα δύο κόμματα στο ποιος θα απορροφήσει τον άλλον και η συντηρητική παράταξη να αλωνίζει», κατέληξε ο Χρήστος Σπίρτζης.