Σταθερός στη χθεσινή του δήλωση για ενιαίο ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ στις ευρωεγκλογές παραμένει ο Χρήστος Σπίρτζης.

«Επεσήμανα την ανάγκη για μία πολύ στενή συνεργασία και συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ. Από εκεί και πέρα εάν τα δύο κόμματα δεν είναι σε θέση να προχωρήσουν σε μεγάλα βήματα προκειμένου να ικανοποιήσουν το μήνυμα που εστάλη από τον προοδευτικό κόσμο της χώρα στον β’ γύρο, είναι άξια της μοίρας τους», είπε αρχικά στο MEGA ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

Σπίρτζης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τα προοδευτικά ψηφοδέλτια»

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τα προοδευτικά ψηφοδέλτια».

«Καλό είναι να μην γίνεται ένας ανταγωνισμός σε ποιον ανήκει ο δήμαρχος ή ο περιφερειάρχης, γιατί στις περισσότερες φορές συνήθως καπελώνουν αυτούς τους ανθρώπους», πρόσθεσε.

«Δεν μιλάμε για το εάν κάποιος είναι καλός δήμαρχος ή όχι, εδώ λέμε ποια κόμματα στήριξαν στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών κάποιες επιλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε την επιλογή να στηρίξει όπου υπήρχε προοδευτικό ψηφοδέλτιο που δεν είχε τη στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη», συνέχισε.

«Δεν παρατηρώ να υπάρχουν μεγάλες αποκλίνουσες απόψεις σε μία σειρά ζητημάτων»

Ανέφερε επίσης ότι η Αθήνα άλλαξε σελίδα με την εκλογή του Χάρη Δούκα ως δήμαρχο, «αλλά δεν σημαίνει το ΠΑΣΟΚ με 14% στην Αθήνα θα πανηγυρίζει. Δεν δίνει διέξοδο για τον δεύτερο μεγάλο δημοκρατικό πόλο στη χώρα μας», σημείωσε.

Ο κος Σπίρτζης πρότεινε πως ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσαν να έχουν κοινό ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές, καθώς, όπως είπε: «δεν παρατηρώ να υπάρχουν μεγάλες αποκλίνουσες απόψεις σε μία σειρά ζητημάτων».

«Στις ευρωεκλογές διακυβέβεται ότι έχουμε μία Ευρώπη που δεν έχει στρατηγική, έχει γίνει έρμαιο άλλων χωρών και υπερδυνάμεων. Διακυβέβεται η πορεία της Ευρώπης σε σχέση με το κοινωνικό κράτος και το τραπεζικό σύστημα», είπε.