Σκληρή απάντηση έδωσε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, στις κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον του ο Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο KONTRA, στους δημοσιογράφους Σπύρο Σουρμελίδη, Κώστα Πουλακίδα και Δημήτρη Κουκλουμπέρη. Η συζήτηση αφορούσε τις τραγικές επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς και την ευκολία με την οποία τα στελέχη των συνιστωσών τα φόρτωσαν όλα στον Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος είχε αναλάβει να οργανώσει τον συγκεκριμένο τομέα και να στελεχώσει τα ψηφοδέλτια.

Ο Χρήστος Σπίρτζης κατηγορεί τις συνιστώσες που συνασπίστηκαν γύρω από την Έφη Αχτσιόγλου, μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, αφού ισχυρίζεται ότι ουσιαστικά ακύρωσαν όλες του τις επιλογές, όπως για παράδειγμα αυτή του καλαθοσφαιριστή Νίκου Παππά για τον Δήμο Αθηναίων, κι άρα η συντριβή που υπέστη το κόμμα, χρεώνεται σε εκείνους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζουν οι δηλώσεις του Χρήστου Σπίρτζη περί υπονομευτών, καθώς φωτογραφίζει ουσιαστικά τα πρωτοκλασάτα στελέχη των συνιστωσών και τα στελέχη εκείνα που συμμετείχαν στον «πρωινό καφέ» επί της αρχηγίας Αλέξη Τσίπρα. Τα μαχαίρια έχουν ήδη βγει για τα καλά, προτού καν φτάσουν στο συνέδριο, το οποίο προβλέπεται να είναι υπέρ το δέον ενδιαφέρον.

Η δήλωση του Χρήστου Σπίρτζη

Σπύρος Σουρμελίδης: «Σας κατηγορεί ευθέως (σ.σ. ο Πάνος Σκουρλέτης), σας καταλογίζει και ευθύνη, ότι εσείς δεν κάνατε απολύτως τίποτα, μια τρύπα στο νερό - λευκή κόλλα ας πούμε και ευθύνεστε για το αποτέλεσμα».

Χρήστος Σπίρτζης: «Σε σχέση με την αυτοδιοίκηση και τις αποφάσεις που πήραμε στο συνέδριο, επιχειρήσαμε να τις εφαρμόσουμε -»

Σπύρος Σουρμελίδης: «Άρα δεν παραδώσατε λευκή κόλλα;»

Χρήστος Σπίρτζης: «Κάνατε πλάκα; Παρέδωσα στις περισσότερες περιφέρειες δυο εναλλακτικές λύσεις, δεν ακολουθήθηκε καμία. Και στις λιγότερες ένα όνομα, ελάχιστα ακολουθήθηκαν και προφανώς θεώρησαν ότι -τότε δεν υπήρχε Κασσελάκης».

Δημήτρης Κουκλουμπέρης: «Ποιος υπήρχε; Τσίπρας δεν υπήρχε;»

Χρήστος Σπίρτζης: «Όχι, Αχτσιόγλου υπήρχε»

Δημήτρης Κουκλουμπέρης: «Αχτσιόγλου υπήρχε;»

Χρήστος Σπίρτζης: «Ε, βέβαια. Είχε παραιτηθεί ο Αλέξης».

Δημήτρης Κουκλουμπέρης: «Α, στο μεσοδιάστημα; Γιατί, η Αχτσιόγλου ήταν πρόεδρος;»

Κώστας Πουλακίδας: «Όχι, ήταν η πολιτική πλειοψηφία».

Χρήστος Σπίρτζης: «Θεώρησαν ότι είναι καλύτερο να ασχοληθούν με την ακύρωση της υποψηφιότητας του αθλητή Νίκου Παππά στην Αθήνα»

Κώστας Πουλακίδας: «Ο οποίος δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν».

Χρήστος Σπίρτζης: «Προφανώς δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ, είχε άλλα χαρακτηριστικά για να διεκδικήσουμε τον δήμο της Αθήνας και βέβαια, άλλα χαρακτηριστικά για να διεκδικήσουμε την Περιφέρεια. Αυτά όμως κύριε Σουρμελίδη κατά τη γνώμη μου, πρέπει να τα συζητήσουμε με ονόματα και διευθύνσεις τη Δευτέρα. Αυτά σε σχέση με τη λευκή κόλλα που είπε ο Πάνος Σκουρλέτης. Τώρα το άλλο περί υπονόμευσης, καλό είναι να μην εκτίθεται, γιατί γελάνε και τα πεζοδρόμια με αυτό που είπε. Γιατί γνωρίζουν όλοι πάρα πολύ καλά -κι εκεί είναι ένα ζήτημα για να δούμε και την περπατησιά του Στέφανου Κασσελάκη σαν πρόεδρος- γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά πως ακυρωνόντουσταν (sic) οι αποφάσεις του συνεδρίου με παρελκυστικές τακτικές στην κεντρική επιτροπή και την καθημερινή λειτουργία του κόμματος, πως οι συσχετισμοί της κεντρικής επιτροπής και της βάσης του κόμματος αλλοιώνονταν και δεν λειτουργούσαν τα εκλεγμένα όργανα, αλλά αντικαθίστανται από τον πρωινό καφέ, το πολιτικό κέντρο και διάφορα άλλα και πώς δεν εφαρμόστηκαν τελικά οι αποφάσεις του συνεδρίου».