Η δολοφονία του χαρακτήρα του Γρηγόρη Δημητριάδη συνιστά πράξη χυδαίου εκφασισμού του δημόσιου βίου. Είναι προφανές ότι η στοχοποίησή του στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, χωρίς στοιχεία και αποδείξεις, και παρά το γεγονός ότι αυτό ομολογείται και στα σε βάρος του δημοσιεύματα, επιβεβαιώνει την αρχική εκτίμηση: Ενοχλεί η παρουσία του εκείνους που ενοχλούσε η παρουσία του.

Παρ’ όλα αυτά, συνεχίζουν με πρωτοσέλιδα –όπως της «Εφημερίδας των Συντακτών»– να προκαλούν τη νοημοσύνη ακόμη και… της Τεχνητής Νοημοσύνης: το πρωτοσέλιδο να μην έχει σχέση με το περιεχόμενο του ρεπορτάζ στις εσωτερικές σελίδες! Κι εδώ προκύπτουν σοβαρές ευθύνες για τη Δικαιοσύνη, τις δημοσιογραφικές ενώσεις και τα πολιτικά κόμματα, που δεν έχουν ασχοληθεί και αντιμετωπίσει τους κατ’ «επάγγελμα» δολοφόνους χαρακτήρων.

Η εξόφθαλμη προσπάθεια επανεκκίνησης ενός νέου κύκλου δήθεν «αποκαλυπτικών» δημοσιευμάτων –φαύλος όπως και ο προηγούμενος– φανερώνει ότι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν στην εκστρατεία, παρεμβαίνοντας απροκάλυπτα στο έργο της Δικαιοσύνης. Ολα δείχνουν ότι τα ίδια κέντρα που απεργάζονταν μέσω στοχευμένων δημοσιευμάτων την εξόντωση προσώπων επανέρχονται με στόχο να καθαρίσουν τελείως το τοπίο ώστε να δρουν ανενόχλητα.