Άμεση και ηχηρή είναι η απάντηση του Γρηγόρη Δημητριάδη για όσα εκστόμισε εναντίον του ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Αλέξης Κούγιας, αμέσως μετά το παιχνίδι Ολυμπιακός-ΑΕΚ, στο οποίο ηττήθηκε με 2-1 η ομάδα του Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, θα στείλει, ίσως και εντός της ημέρας, εξώδικα και αγωγές στους Βαγγέλη Μαρινάκη και Αλέξη Κούγια για τα όσα «υβριστικά και συκοφαντικά» είπε ο τελευταίος, σε πανελλήνια τηλεοπτική μετάδοση, εις βάρος του κ. Δημητριάδη.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στην Cosmote TV μετά το παιχνίδι, είπε πως «ο κ. Μαρινάκης μού έδωσε μετά από συνεννόηση, μου είπε να καταγγείλω αυτό το βρόμικο κύκλωμα του ποδοσφαίρου. Στο οποίο πολιτικός προϊστάμενος ήταν ο Δημητριάδης».

Οι επίμαχες αναφορές Κούγια:

1. «Είναι προκλητικά πράγματα και σας το λέω ευθέως. Ο κ. Μαρινάκης μού έδωσε μετά από συνεννόηση, μου είπε να καταγγείλω αυτό το βρόμικο κύκλωμα του ποδοσφαίρου. Στο οποίο πολιτικός προϊστάμενος ήταν ο Δημητριάδης. Αυτός που παρακολουθούσε τον μισό ελληνικό λαό. Δυστυχώς ο κ. Βρούτσης, αυτήν τη στιγμή, είναι νέος στο υπουργείο, θα πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα. Θα ήθελα να έχουν παρακολουθήσει τον αγώνα αυτό ο αντεισαγγελέας του Αρείου πάγου, ο κ. Οικονόμου, να το έχουν παρακολουθήσει αυτοί που πραγματικά παραμένουν οι λίγοι έντιμοι. Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Δεν είναι δυνατόν με θράσος τέτοιο, να έρχονται και να καταστρέφουν αυτό που αγαπάμε όλοι».

2. «Πρέπει επιτέλους να παρέμβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, να διακόψει ο ίδιος το ελληνικό πρωτάθλημα. Γιατί να πρέπει να αποχωρήσει ο Ολυμπιακός για να γίνει ένα σοκ; Προσκαλώ τον Μητσοτάκη, τον οποίο εκτιμώ προσωπικά, αύριο να πάρει θέση και να διακόψει το πρωτάθλημα, να μη συνεχίσει να υπάρχει αυτή η ομπρέλα του ανιψιού του σε αυτούς τους εγκληματίες. Και δεν θέλω πω περισσότερα για τον ανιψιό που επισκέπτεται στον Κορυδαλλό, 36 φορές, τον μεγαλύτερο εγκληματία. Δεν θέλω να πω πράγματα που ξέρω από τη δουλειά μου.

Πρέπει να τελειώνουμε με τους εγκληματίες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σας το λέω ειλικρινά. Ευχαριστώ πολύ που με ακούσατε. Προσπαθώ να κρατήσω την ψυχραιμία μου, αλλά αυτά που είδα σήμερα δεν τα έχω δει ούτε την εποχή της παράγκας του Θωμά Μητρόπουλου. Όχι ότι διαφέρει τίποτα σήμερα».