Ένα από τα γνωστά σκωπτικά αποφθέγματα του Άλμπερτ Αϊνστάιν είναι το εξής: Αν τα γεγονότα δεν συμφωνούν με τη θεωρία, τότε αλίμονο στα γεγονότα.

Γράφει η Ιουλία Σκούρτη 

Ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν τις θεωρίες να επικρατήσουν των γεγονότων. Ένας εξ αυτών είναι και ο Γρηγόρης Δημητριάδης, ο οποίος βάζει –με εξώδικο-φωτιά στους εκπροσώπους των Reporters United– φρένο στις θεωρίες συνωμοσίας και στα κατασκοπευτικά... άρλεκιν, που τον «τοποθετούν», αμέτι μου, χαμέτι μου, «στο επίκεντρο παράνομων παρακολουθήσεων».

Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, οι εκπρόσωποι της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Θεόδωρος Χονδρόγιαννος και Νικόλαος Λεοντόπουλος τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουν επιδοθεί, όπως αναφέρει στο εξώδικο που τους έστειλε (1/11/2023), «σε μία συστηματική κατασυκοφάντησή μου, για την οποία έχω απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη, απ’ όπου και φυγομαχήσατε».

Όπως υποστηρίζει ο πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, οι εκπρόσωποι των Reporters United, συνέχισαν την προσπάθειά τους και προσφάτως, «οπότε και έλαβα την ηλεκτρονική επιστολή που αποστείλατε στη δικηγορική μου εταιρεία, την 31/10/2023».

«Παιδαριώδες σενάριο»

Ο κ. Δημητριάδης, αντί άλλης απάντησης, παραθέτει «το ήδη γνωστό σε εσάς» όπως σημειώνει, «με αρ. πρωτ. Γ/ΕΞ/1955 δελτίο Τύπου της 20/7/2023 της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, με τίτλο "Ενέργειες της Αρχής σε σχέση με δραστηριότητες εγκατάστασης και χρήσης κατασκοπευτικού λογισμικού στην Ελλάδα" όπου αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής σημαντικά: "Τα μηνύματα SMS έχουν αποσταλεί μέσω υπηρεσιών διαδικτύου (Web to SMS) με χρήση προπληρωμένων καρτών. Επισημαίνεται ειδικά ότι σε αυτά τα μηνύματα
SMS διαπιστώθηκε ότι τα στοιχεία του αποστολέα υπήρξαν τροποποιημένα και ότι δεν αντιστοιχούν στον πραγματικό αποστολέα, προκειμένου να παραπλανάται ο παραλήπτης τους για να ενεργοποιεί τον περιεχόμενο σύνδεσμο ιστοσελίδας και με τον τρόπο αυτόν να εγκαθίσταται το κατασκοπευτικό λογισμικό’’».

Στη συνέχεια του εξωδίκου ο κ. Δημητριάδης αναφέρει: «Συνεπώς, ενώ ήδη γνωρίζετε πολύ καλά ότι ουδεμία σχέση έχω με την αποστολή των μηνυμάτων (τα οποία εσείς ισχυρίζεστε ότι έχουν σταλεί),συνεχίζετε να με τοποθετείτε στο επίκεντρο παράνομων παρακολουθήσεων. Στην απόγνωσή σας να με εμπλέξετε εφηύρατε ένα παιδαριώδες σενάριο ότι δήθεν εγώ όντας γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού προμήθευσα τους ‘‘χειριστές’’ του Predator με αριθμούς ανθρώπων που μου ευχήθηκαν για τη γιορτή μου, για να γίνει πιο πειστική η απόπειρα παγίδευσής τους, χρησιμοποιώντας μάλιστα τον προσωπικό μου αριθμό. ΕΔΩ ΞΕΠΕΡΑΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ».

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο εξώδικο και στους πρωτοφανείς ισχυρισμούς των ReportersUnited, ότι έχουν στην κατοχή τους (!) προσωπικά δεδομένα που αφορούν τον κ. Δημητριάδη και άλλους 11 πολίτες. «Δεν μπορώ βέβαια να μην επισημάνω και στηλιτεύσω το γεγονός», τονίζει ο κ. Δημητριάδης, «ότι επικαλείστε πως έχετε στην κατοχή σας στοιχεία που με αφορούν, καθώς και στοιχεία που αφορούν άλλους ένδεκα πολίτες, τα οποία αποτελούν προσωπικά δεδομένα και απόρρητα στοιχεία και ακολούθως εγείρονται σοβαρότατα ερωτήματα για τη νομιμότητα του τρόπου κτήσεώς τους, εάν βεβαίως ήθελε υποτεθεί ότι αληθεύουν οι ισχυρισμοί σας. Μετά ταύτα οφείλετε να μου γνωστοποιήσετε αμελητί α) οποιαδήποτε τέτοια στοιχεία με αφορούν και β) τον τρόπο με τον οποίο περιήλθαν στην κατοχή σας».

Για το ερώτημα που του έθεσαν οι εκπρόσωποι των ReportersUnited για τη σχέση του με τον κ. Μπίτζιο ο κ. Δημητριάδης με σκωπτικό ύφος επισημαίνει: «Θα είχατε ήδη λάβει απάντηση από την ελληνική Δικαιοσύνη, εάν δεν είχατε φυγομαχήσει κατά την ορισθείσα δικάσιμο της αγωγής μου».

Τέλος, ξεκαθαρίζει προς τους παραλήπτες του εξωδίκου τα εξής: «Επειδή δεν θα ανεχτώ στο εξής την παραμικρή προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός μου. Επειδή θα διαφυλάξω με κάθε νόμιμο μέσο την ιδιωτική και οικογενειακή μου γαλήνη. Επειδή η κακοπιστία σας αναδεικνύεται και από το γεγονός ότι μου
θέτετε προθεσμία 24 ωρών να σας παρέχω απαντήσεις στις απορίες σας. Επειδή η παραπάνω συμπεριφορά σας είναι κακόπιστη και συκοφαντική και κανέναν άλλον σκοπό δεν εξυπηρετεί:

1. Διαμαρτύρομαι για τη συστηματική στοχοποίησή μου.

2. Σας καλώ να απόσχετε από κάθε περαιτέρω προσβολή και βλάβη μου.

3. Σας καλώ να μου αποστείλετε όσα κατά τους ισχυρισμούς σας στοιχεία-προσωπικά μου δεδομένα διαθέτετε και να μου γνωστοποιήσετε τον τρόπο με τον οποίο τα προμηθευτήκατε.

Άλλως, σας δηλώνω ότι θα ασκήσω κάθε νόμιμο μέσο εναντίον σας. Με τη ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μου, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής καλείται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς ους αύτη απευθύνεται, προκειμένου να λάβουν γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρο το περιεχόμενό της στις εκθέσεις επιδόσεως, που θα συντάξει».

Δίκη τον Ιανουάριο

Υπενθυμίζεται, ότι τον Ιανουάριο του 2024 θα εκδικαστεί από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αγωγή που έχει καταθέσει ο κ. Δημητριάδης για συκοφαντικά, όπως τα χαρακτηρίζει, δημοσιεύματα της 03/06/2202 (Εφημερίδα των Συντακτών και Reporters United) με τίτλο «Ο μεγάλος ανιψιός και ο μεγάλος αδελφός», καθώς και τα tweets του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη που δημοσιεύτηκαν την ίδια ημέρα.

Η δίκη για την αγωγή που έχει κατατεθεί από τον κ. Δημητριάδη σε βάρος της «Εφημερίδας των Συντακτών», των Reporters United και του κ.Κουκάκη είχε προσδιοριστεί να γίνει πριν από έναν χρόνο, αλλά αναβλήθηκε διότι οι: 1. Εφημερίδα των Συντακτών (Ανεξάρτητα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Ανώνυμη Εταιρεία)

2. Νικόλαος Βουλέλης

3. Σωτήριος Μανιάτης

4. Γεώργιος Πετρόπουλος

5. Θεόδωρος Χονδρόγιαννος

6. Νικόλαος Λεοντόπουλος

7. Reporters United Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία

ζήτησαν αναβολή λόγω ταυτόχρονου κωλύματος των δικηγόρων τους. Απών ήταν ο Θ. Κουκάκης.

Ο κ. Δημητριάδης ζητεί στην αγωγή του από τους συντάκτες και τους υπεύθυνους των μέσων ενημέρωσης να ανακαλέσουν και να μην επαναλάβουν στο μέλλον δημοσιεύματα που περιείχαν δυσφημιστικές ή εξυβριστικές κατά τον ίδιο φράσεις για το πρόσωπό του, καθώς και την επιδίκαση ποσών ως χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη, τα οποία θα εκχωρήσει στα Παιδικά Χωριά SOS.