Ο εσωκομματικός σπαραγμός στον ΣΥΡΙΖΑ έχει έναν μεγάλο απόντα: Τον πρώην Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Από χθές αλλά και σήμερα τις ώρες συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής μάταια προσπαθούν να τον βρουν στο τηλέφωνο τα στελέχη του κόμματος. Ο πρώην Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί αλλά και δίνει μηνύματα με την αφωνία του στον Στέφανο Κασσελάκη.

Τις τελευταίες ώρες όλο και περισσότερα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είτε προέρχονται από τους υποστηρικτές του νέου Προέδρου είτε από τους διαφωνούντες, προσπαθούν να βρουν τον Αλέξη Τσίπρα στο τηλέφωνο, με σκοπό να τον πείσουν να κάνει κάποια παρέμβαση για να πέσουν οι τόνοι σε ένα κόμμα που βρίσκεται υπό διάλυση.

Ακόμα και οι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη περιμένουν από τον πρώην Πρωθυπουργό να ζητήσει από τον νέο Πρόεδρο να σταματήσει τις εμπρηστικές δηλώσεις και ενέργειες και κυρίως να πάρει πίσω το δημοψήφισμα για τις διαγραφές στελεχών. Ωστόσο το κινητό του Αλέξη Τσίπρα παραμένει κλειστό και αυτό που ακούγεται είναι μονάχα το γνωστό μήνυμα του τηλεφωνητή. Αυτό δεν έρχεται σαν κεραυνός εν αιθρία.

Όσοι συνομιλούσαν τις τελευταίες εβδομάδες με τον Αλέξη Τσίπρα έβλεπαν ότι ο πρώην Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απεύφευγε όλο και περισσότερο να σχολιάζει τα όσα τραγικά συμβαίνουν εντός του κόμματος. Τις τελευταίες ώρες ωστόσο δεν απαντά καν στα τηλέφωνα, καθώς δεν θέλει σε καμία περίπτωση να αναμειχθεί σε αυτό το τοξικό κλίμα.

Αποστάσεις από τον Στέφανο Κασσελάκη

Άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας έχει αναφέρει πολλές φορές σε συνεργάτες και φίλους του ότι χρειάζεται χρόνο για να αφοσιωθεί στην οικογένεια του, να κάνει ταξίδια, να οικοδομήσει το προφίλ του σε ευρωπαϊκά όργανα και να οργανώσει το νέο του γραφείο. Τουλάχιστον μέχρι να τον καλέσουν να σώσει το κόμμα.

Μέχρι τότε φαίνεται ότι θα απολαμβάνει σιωπηλός τον εμφύλιο σπαραγμό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ του πρώην και νυν Προέδρου ουσιαστικά δεν υφίσταται πλέον, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας δεν λέει κουβέντα τις τελευταίες ώρες για τα φαινόμενα διάλυσης. Μάλιστα ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης ήθελε μία συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία θα κρίνει πάρα πολλά για την ενότητα του κόμματος, τελικά έφαγε..πόρτα, καθώς η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Ο Τσίπρας αρνείται πλέον να ταυτιστεί με την ηγεσία του Κασσελάκη και την τοξική του ομάδα.

Το φάντασμα του Αλέξη Τσίπρα πλανάται πάνω από την Κουμουνδούρου αλλά και την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Ο ίδιος βλέπει με ικανοποίηση την εκκαθάριση των στελεχών που του έκαναν τη ζωή δύσκολη και το κόμμα να φτάνει στον πάτο με την ηγετική ομάδα των Κασσελάκη-Πολάκη, ίσως για να επανέλθει σε ένα δεύτερο χρόνο ως εγγυητής της αριστεράς. Προς το παρόν νεοπροεδρικοί και αντιφρονούντες θα πιούν όλο το πικρό ποτήρι της διάλυσης με τον Αλέξη Τσίπρα ως απλό θεατή.