αδιαμεσολάβητα 1. άνετα, χωρίς καμία ενόχληση ή δυσκολία, χωρίς εμπόδια «οι διαρρήκτες μπήκαν στο σπίτι αδιαμεσολάβητα και σήκωσαν ό,τι είχα και δεν είχα» 2. χωρίς έλεγχο, ανεξέλεγκτα «οι πιο αντικοινωνικοί οδηγοί μπορούν αδιαμεσολάβητα να παρκάρουν σε πεζοδρόμια και ράμπες ΑμεΑ» 3. χωρίς αντίλογο «ρε συ πρόεδρε, δεν είναι καλύτερα να μιλάς αδιαμεσολάβητα παρά με δημοσιογράφους που μπορεί να σου κάνουν δύσκολες ερωτήσεις ή να σε διαψεύδουν;»

Η λέξη «αδιαμεσολάβητα» είναι η αγαπημένη πολυσύλλαβη λέξη (από τις λίγες που ξέρει στα ελληνικά) του γοητευτικού Στέφανου. Μετά από δυο συνεντεύξεις που έδωσε σε δημοσιογράφους, οι οποίες δεν ήταν ιδιαιτέρως ευχάριστες ως εμπειρίες αφού ήρθε πολλές φορές στη δύσκολη θέση να πρέπει να εξηγήσει το πρόγραμμά του, το οποίο φανερά δεν καταλάβαινε, ο ηγέτης της Τζάκρη σκέφτηκε ότι είναι πολύ καλύτερα να λες ό,τι σου κατέβει χωρίς να φοβάσαι τις δημοσιογραφικές ερωτήσεις και τον δημοσιογραφικό έλεγχο.

Έτσι ξεκίνησε την «αδιαμεσολάβητη» επικοινωνία με βιντεάκια που ανέβαζε στο X και τις «αδιαμεσολάβητες» καθόδους στον λαό παρέα με τις κομματικές κάμερες. Στο κάτω κάτω, είτε από οίκτο, είτε από συστολή, είτε από φόβο, δύσκολα ένας τυχαίος πολίτης θα φέρει σε δύσκολη θέση κοτζάμ πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης – κι αν το κάνει, υπάρχει πάντα το πολύ βολικό μοντάζ.

Εκπομπές

Φυσικά από την αδιαμεσολάβητη επικοινωνία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προκύπτει ατόφια κωμωδία, η οποία σύντομα θα εμπλουτιστεί χάρη στην αδιαμεσολάβητη εκπομπή του Κασσελάκη στο ραδιόφωνο του κόμματος.

Διαβάζω ότι η εκπομπή θα λέγεται «Η Ώρα του Προέδρου», ίσως γιατί το «Πολιτικός Μαραθώνιος» το είχε προλάβει ο Βασίλης ο Λεβέντης στη δική του αδιαμεσολάβητη εκπομπή.

Μια Ευρώπη που δεν είναι Ευρώπη

Ο πρόεδρος Μακρόν, μιλώντας για τα φαινόμενα αντισημιτισμού που και στη χώρα του πληθαίνουν, είπε ότι «μια Γαλλία στην οποία οι πολίτες φοβούνται εξαιτίας του θρησκεύματος τους δεν είναι Γαλλία».

Δυστυχώς το πρόβλημα είναι ότι όχι μόνο στη Γαλλία, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη οι πολίτες δεν φοβούνται εξαιτίας του δικού τους θρησκεύματος, αλλά εξαιτίας του θρησκεύματος κάποιων άλλων.

Υπονοούμενα

Εξακολουθώ να βλέπω ότι κάποιοι συμπολίτες μας γυρεύουν ευκαιρία προκειμένου να σηκώσουν την παλαιστινιακή σημαία και αναρωτιέμαι γιατί όλοι αυτοί οι λεγόμενοι «αλληλέγγυοι» περιορίζονται στα υπονοούμενα και δεν ανεμίζουν ευθέως τη σημαία της Ρωσίας ή έστω βρε αδερφέ τη σημαία της Τουρκίας;