«Άστραψε και βρόντηξε» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης μπροστά σε τηλεοπτική κάμερα του MEGA, όταν η συζήτηση -στην κυριολεξία στο πόδι και εν τάχει- πήγε προς την άρνηση των πρώην μελών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτου και Πέτης Πέρκα να παραδώσουν την έδρα τους.

Μάλιστα, δήλωσε, αναρωτώμενος, «κώδικα δεοντολογίας δεν είχαν συμφωνήσει;», για να απαντήσει, μετά, στην αναφορά του δημοσιογράφου που του έπαιρνε συνέντευξη στο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ που λέει ότι πρέπει να παραδώσουν την έδρα τους: «Προφανώς το καταστατικό ισχύει μόνο όταν βολεύει τον καθένα».

«Δεν υπάρχει στενός κύκλος»

Για το τηλεφώνημα στην Έφη Αχτσιόγλου, είπε ότι την πήρε τηλέφωνο για να τείνει χείρα φιλίας. Ακόμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως δεν καταλαβαίνει «γιατί κάποιος που αυτοαποκαλείται αριστερός αντιδρά στην άμεση δημοκρατία». Βέβαια, είναι υπό συζητήση κατά πόσο ο ίδιος ακολούθησε δημοκρατική ρητορική στη συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματός του το περασμένο Σαββατοκύριακο. 

Παράλληλα, επανέλαβε για ακόμα μία φορά πως θέλει να έχει στην ομάδα του «καλά παιδιά. Καλούς ανθρώπους», ενώ, απαντώντας στις κατηγορίες που έχει δεχθεί περί δικού του «στενού κύκλου», ξεκαθάρισε, και πάλι, πως «δεν υπάρχει». Ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε, όπως και στη συνεδρίαση της ΚΕ, ότι «χάθηκαν 600.000 ψήφοι στην αποχή και αυτό κάποιοι πρέπει να το πάρουν χαμπάρι», παραδέχθηκε ότι το κόμμα έχει «παθογένειες».

Ζητάει χρόνο ο Στέφανος Κασσελάκης...

«Εγώ θέλω μια κυβερνητική σύγχρονη αριστερά», πρόσθεσε. Για την ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε τα εξής: «Βεβαίως και είμαστε υπέρ της έπαρσης της σημαίας. Θέλουμε στιβαρή άμυνα. Να μην αποστρατιωτικοποιούνται τα νησιά μας».

«Υπάρχει ανάγκη από τον λαό να μιλάμε με απλά λόγια και να δίνουμε λύσεις. Το κόμμα μας με κοινωνικά ερείσματα θα γίνει κυβέρνηση. Δεν γίνεται ένα άτομο σε δυο μήνες να το κάνει κυβερνώσα παράταξη. Θέλει υπομονή γιατί γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος» συμπλήρωσε. Με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου, σχολίασε ότι «πρέπει αυτοί οι αγώνες, αυτή η αντίσταση, να είναι η πυξίδα της πολιτικής μας».

Αμέσως μετά τόνισε πως «πρέπει να έχουμε μεγάλες επενδύσεις σε στέγη, σε περιβάλλον, στο θέμα της φτώχειας και εννοείται και στα δικαιώματα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι οι ανάγκες του ελληνικού λαού. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία στυγνή δεξιά κυβέρνηση. Η αριστερή πολιτική μου είναι ξεκάθαρη. Δεν θέλω ο Έλληνας να χρειάζεται μια λαμογιά για να πάει μπροστά».

Η πρόσκληση-πρόκληση στον Μητσοτάκη 

Όσον αφορά στην κόντρα του με τον Άδωνι Γεωργιάδη τόνισε ότι ο τελευταίος δεν έχει ενσυναίσθηση και πως αν ήταν πρωθυπουργός θα του είχε ζητήσει την παραίτησή του». 

Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, η οποία να σημειωθεί ότι δόθηκε στον δρόμο, με έναν δημοσιογράφο να τρέχει πίσω από τον Στέφανο Κασσελάκη σε όλη την Πλάκα, την ώρα που εκείνος πήγαινε με τα πόδια στη Βουλή και ταυτόχρονα... «επικοινωνούσε με τον κόσμο», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε μία πρόσκληση-πρόκληση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να πάνε μαζί σε όποια λαϊκή της χώρας επιθυμεί.

Βέβαια, σε αυτήν την περίπτωση θα μπορούσε κάποιος να απαντήσει στον κ. Κασσελάκη πρώτον, πως η επικοινωνία με τον κόσμο δεν χρειάζεται να διαφημίζεται συνεχώς -«κάνε το καλό και ρίξε το στον γυαλό» λέει ο σοφός λαός- και δεύτερον, τα προβλήματα λύνονται κυρίως με πράξεις και όχι με λόγια και επικοινωνιακά παιχνίδια.