Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε το πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο OPEN, στους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη, Μανώλη Αναγνωστάκη και Γιάννη Κολοκυθά. Κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη για στρατηγική διάσπασης, την οποία όπως φαίνεται κατάφερε να πραγματοποιήσει.
Έχει ενδιαφέρον η τοποθέτηση του Πάνου Σκουρλέτη, περί της ιδεολογικής απονεύρωσης της Αριστεράς, καθώς υποστηρίζει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης μετατόπισε τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα λαϊκιστικό κεντροδεξιό μόρφωμα με αντί-ΣΥΡΙΖΑ επιχειρήματα. Το συγκεκριμενοποιεί μάλιστα, λέγοντας ότι η Θεοδώρα Τζάκρη είπε ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη για την περίοδο 2011-2015, καταλογίζοντάς της την υιοθέτηση της κριτικής Μητσοτάκη απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα. Παράλληλα, αποδίδει στους «προεδρικούς» την μεγαλύτερη αποδόμηση του Αλέξη Τσίπρα, με την συγκεκριμένη απαίτηση της κυρίας Τζάκρη, σε συνδυασμό με τις αιτιάσεις περί τις πέμπτης φάλαγγας που αποδίδονταν στους στενούς συνεργάτες του.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατηγορία του Μανώλη Αναγνωστάκη για τις παρακολουθήσεις που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ σε στελέχη του, κάνοντας μνεία στην παρακολούθηση του πρώην προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιου Πιτσιόρλα, για την οποία ο Πάνος Σκουρλέτης περιορίστηκε στο να πει ότι ήταν παρακολούθηση με άδεια της ΕΥΠ. Προφανώς, όταν έδινε άδεια η ΕΥΠ (σ.σ. ο εισαγγελέας στην ΕΥΠ δηλαδή) επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, όλα ήταν διάφανα. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε αντιπολίτευση και έγινε ακριβώς το ίδιο, ξαφνικά υπάρχει καταστρατήγηση του κράτους δικαίου! Δυο μέτρα και δυο σταθμά, προφανώς λόγω του περιβόητου «ηθικού πλεονεκτήματος». Από την άλλη βέβαια, μπορεί να είναι και Γκράουτσο Μάρξ: «αυτές είναι οι αρχές μου, κι αν δεν σας αρέσουν, εντάξει, έχω κι άλλες».
Η δήλωση Σκουρλέτη
Πάνος Σκουρλέτης: «Εγώ αναγνωρίζω μια συνέπεια στον Στέφανο Κασσελάκη. Βγαίνει προεκλογικά και λέει στο συνέδριο "κάποιοι δεν ήθελαν να κερδίσουν". Και το κορυφώνει αυτό και δείχνει ότι τελικά υπηρετούσε ένα συνέδριο διάσπασης. Το κατάφερε ως προς αυτό. Διέλυσε έναν χώρο και τον μετατοπίζει σε ένα λαϊκιστικό κεντροδεξιό μόρφωμα, με αντί-ΣΥΡΙΖΑ επιχειρήματα.
Μανώλης Αναγνωστάκης: «Είναι ο καθρέφτης σας και ξέρετε γιατί; Γιατί αυτά τόσα χρόνια υπήρχαν μέσα στο κόμμα σας. Δεν παρακολουθήσατε τους συντρόφους σας μέσω της ΚΥΠ (σ.σ. εννοώντας την ΕΥΠ);»
Πάνος Σκουρλέτης: «Δεν παρακολουθούσαμε τους συντρόφους μας μέσω της ΚΥΠ».
Μανώλης Αναγνωστάκης: «Ο κύριος Πιτσιόρλας βγήκε και το είπε ο ίδιος. Δεν τον παρακολουθήσατε; Ούτε ένας δεν είχε το θάρρος να μιλήσει. Δεν μαλώσατε το βράδυ των εκλογών, ο κύριος Τζανακόπουλος (...) που έπαιξε σχεδόν ξύλο (σ.σ. με τον Παναγιώτη Ρήγα) και κανείς από εσάς, δεν δέχτηκε καν να το συζητήσει».
Πάνος Σκουρλέτης: «Τον κύριο Πιτσιόρλα αυτός που τον παρακολουθούσε ήταν για το σκάνδαλο της Ζακύνθου και το έκανε η ΕΥΠ, η οποία το είχε ξεκινήσει πριν το 2014 και μας παρέδωσε το 15-16 την υπόθεση αυτή. Δεν φάνηκε καμία ενοχή του κυρίου Πιτσιόρλα, άρα μην δημιουργείτε εντυπώσεις».
Μανώλης Αναγνωστάκης: «Τι λέτε τώρα; Δηλαδή με παρακολουθείτε και μου λέτε "είσαι αθώος, εντάξει δεν τρέχει τίποτα"».
Πάνος Σκουρλέτης: «Με άδεια της ΕΥΠ ήταν για το σκάνδαλο της Ζακύνθου».
Μανώλης Αναγνωστάκης: «Μα έτσι λέει και η Νέα Δημοκρατία, με άδεια της ΕΥΠ».
Πάνος Σκουρλέτης: «Επειδή σας είπα πριν για τα χαρακτηριστικά της μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ - έλεγα λοιπόν ότι ουσιαστικά έχουμε μετάλλαξη στις θέσεις ενός λαϊκιστικού κεντροδεξιού κόμματος και επιβεβαιώνεται όταν η σημερινή γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, η κυρία Τζάκρη, λέει "πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, για την περίοδο 2011-2015". Και ρωτάω: η περίοδος που ο ΣΥΡΙΖΑ έγραψε εποποιία, που ανέτρεψε τους συσχετισμούς, που κατέρρευσε το φαύλο δικομματικό σύστημα που ευθύνεται για τη χρεοκοπία της χώρας, πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη; Και μας το ζητάει η κυρία Τζάκρη; Αυτό δεν είναι το υπ' αριθμόν ένα αντί-ΣΥΡΙΖΑ επιχείρημα; Αυτό δεν είναι υιοθέτηση της κριτικής Μητσοτάκη, έναντι του Τσίπρα; Δεν είναι η μεγαλύτερη αποδόμηση του Τσίπρα, όλα αυτά που ακούγονται σήμερα; Οτι οι συνεργάτες του όλοι ήταν η πέμπτη φάλαγγα, να τον κατηγορούν για το οικονομικό του πρόγραμμα;»