Την εκτίμηση ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ήθελε άλλο κόμμα έκανε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, λίγες μέρες μετά την αποχώρηση του ίδιου και της Ομπρέλας από τον ΣΥΡΙΖΑ, μια δύσκολη -όπως την χαρακτήρισε- απόφαση και ταυτόχρονα «μια συναισθηματική, αλλά και μια βαθύτατα πολιτική στιγμή».

Ο επικεφαλής της Ομπρέλας τόνισε στον τηλεοπτικό σταθμό Attica ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει μεν να συνεχίσει την στροφή προς το πολιτικό κέντρο που είχε ξεκινήσει ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά «χωρίς να έχει τα χαρίσματα» του πρώην προέδρου. Ανέφερε δε ότι καταργεί τα ενδιάμεσα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό έδειξε με την πρότασή του για δημοψήφισμα επί των διαγραφών από τη βάση του κόμματος.

Σημείωσε ότι «δεν υπάρχει πολιτική χωρίς ιδεολογία» και ότι δεν αρκεί μόνο ο «αντιμητσοτακικός λόγος». Σε μια ευθεία επίθεση απέναντι στον νέο πρόεδρο και την «αδιαμεσολάβητη» σχέση που, όπως έχει δηλώσει, θέλει να έχει με την κοινωνία, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε ότι δεν μπορείς να μιλάς απευθείας με τον λαό, χωρίς να υπάρχει η παραγωγή πολιτικής και η ανάλυση της πολιτικής.

Αναφερόμενος στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να είχε πάρει θέση, με την οποία θα ξεκαθάριζε ότι δεν στηρίζει κανέναν υποψήφιο, αλλά και ότι δεν θα αφήσει κανέναν να υπονομεύσει το κόμμα.

Σχετικά με το μέλλον, είπε ότι τον ενδιαφέρει η διακυβέρνηση του τόπου και ότι ο στόχος της «Ομπρέλας» είναι να συγκροτήσει ένα μπλοκ δυνάμεων που θα διεκδικήσει να κυβερνήσει τη χώρα. «Αυτό θέλω να συζητήσω με όλα τα κομμάτια της Αριστεράς, εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ», είπε και στην κατεύθυνση αυτή δεν απέκλεισε συζητήσεις ακόμα και με το ΠΑΣΟΚ. «Δεν θ’ αρχίσουμε πόλεμο "τι κακός που είναι ο Κασσελάκης και τα στελέχη του"» ανέφερε χαρακτηριστικά. Είπε, τέλος, ότι αν αποχωρήσει η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου, ασφαλώς και θα συζητήσει και μαζί τους.