Λάβρος ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, σε συνέντευξη του στην «Αυγή», κατά της Νέας Αριστεράς. Παράλληλα εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να ανακάμψει πολύ σύντομα και να.. διεκδικήσει την πρωτιά.

Πιο συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός επιτέθηκε στους πρώην συντρόφους του που αποχώρησαν από το κόμμα με ιδιαίτερα σκληρές κατηγορίες. Σύμφωνα με τον ίδιο οι 11 βουλευτές που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν ουσιαστικές διαφωνίες αλλά τις εφηύραν ως «πολιτικό φερετζέ», προκειμένου να υλοποιήσουν αυτό που είχαν αποφασίσει από καιρό: να αποχωρήσουν και να αποδυναμώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε οι διασπάσεις ιστορικά έχουν πληγώσει την αριστερά, ωστόσο πρώτη φορά συνέβη διάσπαση δίχως να υπάρχει κάποιο πολιτικό επίδικο και αυτό λέει πολλά για τις προθέσεις τους.

Ωστόσο ο επόπτης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι σε κάθε περίπτωση κύριος αντίπαλος παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι «νεοφιλελεύθερες» πολιτικές του. Μάλιστα εξέφρασε την άποψη ότι.. η πτώση του Μητσοτάκη είναι πολύ πιο κοντά από ότι νομίζουμε, καθώς κάθε αρνητικό θα λειτουργεί πολλαπλασιαστικά και αυτό που σήμερα μοιάζει συμπαγές, σε δύο χρόνια θα είναι υπό κατάρρευση.

Καρφιά για την περίοδο Τσίπρα

Μάλιστα ο Παύλος Πολάκης δεν παρέλειψε να ρίξει τα καρφιά του και στην περίοδο του Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν χάνεις 14 μονάδες από το 2019, ενώ μάλιστα είσαι και αντιπολίτευση, είναι ξεκάθαρο ότι κάτι έχεις κάνει λάθος. Σε αυτό έφταιξε η λάθος επιλογή θεμάτων που ανέδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ κεντρικά, ο.. ήπιος αντιπολιτευτικός λόγος και η.. ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε πολιτικές της κυβέρνησης κατά την πανδημία!


Τέλος έκανε και προβλέψεις για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι το κόμμα του υφίσταται απώλεια ποσοστών, ωστόσο θεωρεί σίγουρο ότι θα ανακάμψει πολύ σύντομα διότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει». Εκτίμησε δε ότι το συνέδριο θα είναι καταλυτικό για να φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ ξανά σε κυβερνητική τροχιά.