Ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος πλέον ανήκει στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και βρίσκεται πίσω από πολλές πολιτικές αποφάσεις του Στέφανου Κασσελάκη, έδωσε μία συνέντευξη - φωτιά που θα συζητηθεί. Σε αυτήν όχι μόνο επιτίθεται στους πρώην συντρόφους του που έφυγαν από το κόμμα αλλά ρίχνει έμμεσα τα καρφιά του στον Αλέξη Τσίπρα για την κατάσταση που παρέδωσε το κόμμα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στο «Libre.gr» επέλεξε να ρίξει τα καρφιά του στον Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα ήταν ένα κόμμα σε κρίση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι όταν είσαι αξιωματική αντιπολίτευση επί τέσσερα χρόνια και βλέπεις το ποσοστό σου να μειώνεται 14%, τότε είναι σίγουρο ότι κάτι δεν έκανες καθόλου καλά. Ουσιαστικά ο Παύλος Πολάκης ρίχνει τις αιτίες της μεγάλης ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές στον πρώην Πρωθυπουργό και πρώην Πρόεδρο του κόμματος και στην αδυναμία του να δημιουργήσει μία αξιωματική αντιπολίτευση που μπορεί να εμπνεύσει τον κόσμο. Ενδιαφέρουσα θα είναι η αντίδραση των συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα καθώς και των συντρόφων του στο κόμμα. Μάλιστα θεωρεί πως πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ σταμάτησε να είναι ένα κόμμα σε κρίση και.. βγαίνει από αυτήν πιο δυνατός.

Επιπλέον ο Παύλος Πολάκης χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα για όσους έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αναφέρει ότι δεν μπορεί να βρει τις πολιτικές διαφορές που ανάγκασαν τους 11 βουλευτές να φύγουν από το κόμμα και μάλιστα χωρίς να παραδώσουν τις έδρες τους. Σύμφωνα με τον ίδιο, τον κατηγορούν άδικα για τοξικό λόγο καθώς πολλά στελέχη που έφυγαν μιλούν με χειρότερο τρόπο, παρουσιάζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ως βούρκο και τον Στέφανο (τον αναφέρει με το μικρό του) ως Τραμπ ή Μπέμπε Γκρίλο. Παράλληλα ισχυρίζεται ότι όσο ξεσκέπαζε υποθέσεις διαφθοράς το 2022, δεχόταν και ένα πόλεμο εντός των τειχών για το ύφος του, φωτογραφίζοντας τα στελέχη που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τελειώνει αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι δέχεται πόλεμο διότι ενοχλούν όσα γράφει αλλά δεν θα σταματήσει να μιλά.

Δεν έχει σημασία τι δηλώνει ο Κασσελάκης

Σε ερώτηση για το αν ο Στέφανος Κασσελάκης είναι αριστερός, ο Παύλος Πολάκης απαντά ότι δεν έχει σημασία τι δηλώνει ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά να αποδείξει με πράξεις ότι είναι αριστερός. Μάλιστα δεν παραλείπει να ρίξει τα καρφιά του στους 11 που έφυγαν από το κόμμα, λέγοντας πως η συζήτηση για το ότι δεν είναι αριστερός ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε από τα στελέχη που έφυγαν από το κόμμα, με σκοπό να δημιουργήσουν αφήγημα διάσπασης. Τέλος ανέφερε ότι στήριξε με όλες του τις δυνάμεις τον Στέφανο Κασσελάκη και ανέλαβε τον ρόλο του συντονιστή των κοινοβουλευτικών τομέων του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς κανένα αντάλλαγμα. 

Ο Παύλος Πολάκης αποφάσισε να μιλήσει για όλους και όλα και δεν άφησε κανέναν δίχως σκληρή κριτική, εκτός από τον εαυτό του βέβαια. Από ότι φαίνεται αποφάσισε να διαχωρίσει το δρόμο του από την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα και πλέον βρήκε στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη τον αρχηγό που μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.