Ιδιαίτερα αποκαλυπτική ήταν η τηλεοπτική συνέντευξη του Ανδρέα Νεφελούδη στην τηλεοπτική εκπομπή «Τώρα Μαζί» στο «Open». Το πρώην μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο προσφάτως παραιτήθηκε από το κόμμα, επιτέθηκε ανοιχτά στον Στέφανο Κασσελάκη αλλά και στον Παύλο Πολάκη.


Ο πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας επί κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα διευκρίνησε ότι ούτε ο ίδιος, ούτε τα στελέχη που έφυγαν μαζί με την Έφη Αχτσιόγλου αμφισβητούν τη δημοκρατική εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, ωστόσο το πρόβλημα άρχισε όταν ο νέος Πρόεδρος ξεκίνησε μία σειρά από αντιδημοκρατικές και αντικαταστατικές επιλογές, όπως το εσωκομματικό δημοψήφισμα για διαγραφές και η αντικατάσταση στελεχών χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των οργάνων του κόμματος. Πίσω από όλες αυτές τις αυταρχικές ενέργειες, σύμφωνα με τον Ανδρέα Νεφελούδη, κρύβεται ο Παύλος Πολάκης. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Παύλος Πολάκης επηρεάζει απόλυτα τις κινήσεις και τη συμπεριφορά του Στέφανου Κασσελάκη, δείχνοντάς τον ως τον άτυπο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. 


Επίθεση στον Παύλο Πολάκη


Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε ένα απολύτως αρχηγικό κόμμα, προφανώς εννοώντας ως αρχηγό τον Παύλο Πολάκη και όχι τον Στέφανο Κασσελάκη. Και αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι και η πρώτη μεγάλη διαφορά της ομάδας Αχτσιόγλου που οδήγησε στην έξοδο από το κόμμα. Ο Στέφανος Κασσελάκης, με εντολή του Παύλου Πολάκη, ασκεί ηγεσία χωρίς σεβασμό στα μέλη, τα όργανα και το καταστατικό του κόμματος, επιθυμώντας να ελέγξει απόλυτα το κόμμα και να κυνηγήσει κάθε στέλεχος που έχει διαφορετική άποψη. Το πρώην μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ είπε με νόημα ότι ο Παύλος Πολάκης ήταν το μόνο επιφανές στέλεχος του κόμματος που οδηγήθηκε στην επιτροπή δεοντολογίας από τον Αλέξη Τσίπρα λόγω της συμπεριφοράς του.


Τέλος, σύμφωνα με τον Ανδρέα Νεφελούδη, οι δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη για 5η φάλαγγα και αποστάτες ξεπέρασαν τα εσκαμμένα και οδήγησαν το κόμμα στη διάσπαση. Δεν είναι τυχαίο, ανέφερε ο ίδιος, ότι τα περισσότερα στελέχη της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα είναι πλέον εκτός ΣΥΡΙΖΑ ενώ έδειξε τον Παύλο Πολάκη ως ενορχηστρωτή των επιθέσεων και της διάσπασης.