Στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να θέλουν να παρουσιάσουν με κάθε τρόπο ότι επικρατεί νηνεμία στα εσωκομματικά τους, ωστόσο φαίνεται ότι αυτό απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα. Ένα άγνωστο επεισόδιο, το οποίο αποκαλύπτει το «ΠΑΡΟΝ της Κυριακής» ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και τον Νίκο Παππά, λίγο πριν από το ταξίδι στις Σπέτσες, είναι ενδεικτικό του τεταμένου κλίματος στην Κουμουνδούρου.

Πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, ο Νίκος Παππάς πήρε τον λόγο και ασκούσε έντονη κριτική στην ηγεσία, με ιδιαίτερες αναφορές στο δάνειο Κασσελάκη στα κομματικά μέσα, τις διαρροές για την υποτιθέμενη πρόταση υπουργοποίησης του Κασσελάκη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και το ταξίδι στις Σπέτσες. Κάπου εκεί πετάχτηκε ο Στέφανος Κασσελάκης που ακούστηκε να λέει ειρωνικά «άμα δεν θες, μην έρχεσαι στις Σπέτσες, Νίκο». Ωστόσο ο Νίκος Παππάς, ο οποίος αντιλήφθηκε την αντίδραση του νέου προέδρου, απάντησε φανερά ενοχλημένος: «Θα έρθω γιατί είμαι θεσμικός».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κλίμα μεταξύ των δύο ανδρών είναι ιδιαίτερα φορτισμένο διότι ο Νίκος Παππάς χρεώνει στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ σοβαρά επικοινωνιακά λάθη που κοστίζουν στο κόμμα. Στη ίδια συνεδρίαση αρκετοί ήταν οι βουλευτές που εξέφρασαν ενστάσεις για πολλές από τις πολιτικές του κόμματος, όπως η πρόταση της ηγεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια. Τέλος αίσθηση προκάλεσε και το άδειασμα της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρας Αυγέρη, από τον πρόεδρο σχετικά με τη σύγχυση που προκλήθηκε για την κομματική πειθαρχία στο ίδιο ζήτημα. 

Φόβοι για νέες αποχωρήσεις

 

Στο πλαίσιο της εσωκομματικής αναταραχής που δεν λέει να κοπάσει, υπάρχουν φήμες στα πηγαδάκια του κόμματος για δύο βουλευτές από επαρχία και έναν από Αττική που βρίσκονται στα κάγκελα και σκέφτονται να αποχωρήσουν. Ανάμεσά τους είναι η Κυριακή Μάλαμα, η οποία αρχικά έλεγε ότι δεν πρόκειται να πάει στις Σπέτσες, αλλά τελικά την έπεισε προσωπικά ο πρόεδρος του κόμματος. Ωστόσο, οι ενστάσεις της για την πορεία του κόμματος δεν άλλαξαν καθόλου. Μάλιστα οι φήμες θέλουν οι προσχωρήσεις να μην αφορούν μόνο τη Νέα Αριστερά αλλά και το ΠΑΣΟΚ.