Ο Νίκος Παππάς αποφάσισε να βγει μπροστά και να στηρίξει δημοσίως τον Στέφανο Κασσελάκη, την ώρα που καθημερινά αποχωρούν δεκάδες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με ιδιαίτερα σκληρούς χαρακτηρισμούς για τη νέα ηγεσία. Ο Νίκος Παππάς επέλεξε να καλύψει τον Στέφανο Κασσελάκη ακόμα και στην κριτική του για το λεγόμενο «μαξιλαράκι» ενώ επιτίθεται ανοιχτά στην ομάδα Αχτσιόγλου, την Ομπρέλα του Ευκλείδη Τσακαλώτου και γενικά όσους αποχωρούν από το κόμμα. 

Πιο συγκεκριμένα ο πρώην Υπουργός σε συνέντευξή του στο «Mega» έριξε τα καρφιά του σε Έφη Αχτσιόγλου, Νίκο Φίλη, Νάσο Ηλιόπουλο και Πάνο Σκουρλέτη λέγοντας ότι η αποχώρηση τους ουσιαστικά πρόδωσε όσους προοδευτικούς και αριστερούς πολίτες ψήφισαν για τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν βρίσκει σοβαρές πολιτικές διαφωνίες που να δικαιολογούν την αποχώρησή τους καθώς δεν υπήρχαν διαφωνίες στα επίσημα ψηφισμένα κείμενα των οργάνων του κόμματος αλλά σε «απεραντολογίες», κατηγορώντας ουσιαστικά τους διαφωνούντες για αερολογίες και προσωπικές διαφορές με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα τόνισε ότι διαφωνεί με τη φράση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι η αριστερά ηττήθηκε με την εκλογή Κασσελάκη και ότι τις όποιες διαφωνίες του με τον νέο Πρόεδρο τις εξέφρασε κατ’ιδίαν και δεν σήκωσε αέρα αντίστασης και διάσπασης.

Ο πρώην Υπουργός, ο οποίος πριν λίγους μήνες καταδικάστηκε ομόφωνα από το Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες σε δύο έτη φυλάκιση με αναστολή, προσπάθησε μάταια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης για το λεγόμενο «μαξιλαράκι» της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τον Νίκο Παππά η κριτική του Στέφανου Κασσελάκη δεν αφορούσε τον Αλέξη Τσίπρα καθώς ακόμα και τα μνημονιακά μέτρα ήταν συλλογική ευθύνη του τότε υπουργικού συμβουλίου. Συνέχισε να υποστηρίζει σθεναρά τον νέο Πρόεδρο, αναφέροντας ότι οι νέες δημοσκοπήσεις δεν αποδίδουν πλήρως τις προοπτικές του Στέφανου Κασσελάκη διότι έγινε φασαρία με τις πολλές αποχωρήσεις στελεχών, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έβγαλε κάποια θετική είδηση και ο νέος Πρόεδρος «δεν πρόλαβε ούτε να μπει στο γραφείο του».

Αποστάτες όσοι αποχώρησαν

Τέλος υπεραμύνθηκε και του χαρακτηρισμού «αποστάτες» που χρησιμοποίησε ο Στέφανος Κασσελάκης για όσους αποχώρησαν από το κόμμα. Σύμφωνα με τον ίδιο, αν και η λέξη είναι ιδιαίτερα φορτισμένη, όσοι έφυγαν πήραν πράγματι απόσταση από την λαϊκή εντολή των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε ο χαρακτηρισμός δεν είναι ακριβώς λανθασμένος. Όσοι ψήφισαν Έφη Αχτσιόγλου, σύμφωνα με τον Νίκο Παππά, δεν της έδωσαν εντολή αποχώρησης από το κόμμα και διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι φανερό ότι Παύλος Πολάκης και Νίκος Παππάς αποτελούν τα πρόσωπα κλειδιά, οι προστάτες της ηγεσίας του Στέφανου Κασσελάκη, οι οποίοι ουσιαστικά διευθύνουν πλέον τα πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός ήταν ο αέρας ανανέωσης που υποσχέθηκε ο νέος Πρόεδρος, ο οποίος πλέον μοιάζει εγκλωβισμένος καθώς τα περισσότερα σημαντικά στελέχη του κόμματος έχουν αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ.